Ve Kurtulmuş Saadet'ten koptu!

Ve Kurtulmuş Saadet'ten koptu!

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş hem partisinden hem de genel başkanlıktan ayrıldığını açıkladı

Saadet Partisi'nde beklenen gelişme... Numan Kurtulmuş ve ekibi Saadet Partisi'nden ayrıldıklarını açıkladı. Yeni partiyle ilgili açıklama önümüzdeki haftaya yapılacak...

Bugün Saadet Partisi Genel Merkezi'nin önünde kameraların karşısına geçen Numan Kurtulmuş düzenlediği basın toplantısıyla Saadet Partisi'nden ayrıldığını açıkladı.

'Ortalık sükunete kavuşsun herkes akl-ı selimle düşünsün' diye bir süre beklediklerini anlatan Kurtulmuş konuşmasının başında aldığı kararın ipuçlarını şöyle verdi:

Aslında bizim için gönül ilişkimiz bize atılan çatal bıçaklarla bitmişti zaten...

HERŞEY MİLLETİN GÖZÜNDE OLDU

Saadet'te olan bitenin milletin gözünde cereyar ettiğini söyleyen Kurtulmuş konuşmasının bu bölümünde süreci şöyle özetledi:

İftar baskınından sonra Kan içtik kızılcık şerbeti içtik dedik. Geçtiğimiz hafta içinde kayyum atanması bardağı taşıran son damla olmuştur. Bundan sonra bu karar sürecini milletimizle birlikte paylaşalım istedik. Referandum sürecinde evet oylarının bölünmemesi için kararımızı bugüne erteledik.Herşey milletin gözü önünde oldu. Sistemli bir şekilde komploya uğratıldık. Bizi boğmaya hiçbir kimsenin ve hiçbir odağın gücü yetmeyecektir.

Kurtulmuş ve arkadaşları başarısız oldukları olduğu için Türkiye'yi yıldız haline getireceği için cezalandırılıyor. Kurtulmuş ve arkadaşları siyasette kavga ve kargaşa oluşturdukları için değil siyasete yeni bir üslup, muhteva ve tarz getirdiği için cezalandırmaya çalışılıyor. Bu komployu kuranlar utansınlar. Bizim milletten saklayacak hiçbir sözümüz ve hiçbir işimiz yoktur.

NUMAN İLERLE BU MİLLET SENİNLE

'Numan Başbakan', 'Numan ilerle millet seninle' tezahüratları altında konuşan Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti: Sen misin Çağlayan'da yüz binleri toplayıp Filistin'i savunanlar. Siz misiniz Doğu Türkistan'ın hakkını hukukunu bütün dünyaya karşı koruyanlar. Siz misiniz Türkiye'nin mevcut statükosunun bütün baskılarına rağmen milletin egemenliğini açmak yolunda referanduma evet diyeceğini ilk günden bağıranlar...

MESELENİN ASLI KONGRE DEĞİL

Sözlerinin bu bölümünde Allah'tan başka kimsenin önünde diz çökmeyeceğini belirten Kurtulmuş, sert konuştu:

Meselenin aslı kongre değil bu kutlu davanın doğmasını engellemektir. Küresel statüko ve onun yerli temsilcileri, kendi egemenlik alanlarının yok olmasını istemiyorlar. Bu mesajı vermeye çalıştığımız için bizim önümüzü kesmeye çalışanlara şunu söyleriz ki, bize çeşitli vesilelerle vermiş olduğu bu mesajı anlıyor ve aynen sahiplerine iade ediyoruz. Çünkü biz alemlerin rabbinden başkasının önünde kimsenin önünde diz çökmeyeceğiz.

VE KURTULMUŞ'TAN SP'DEN KOPTU

Konuşması 'Mücahit Numan' diye kesilen Kurtulmuş, Saadet Partisi'nden ayrılma kararını verirken duygusal bir dil kullandı:

Artık bu parti içerisinde birlikte siyaset yapma imkanımız kalmamıştır. Biz bu partinin içerisinde yıllardır ekmeğini, emeğini, gençliğini bu millete ve davaya hizmet uğruna harcayan samimi insanlar için buradayız. Her türlü güçlüğe ve zorluğa bu kardeşlerimiz sayesinde katlandık. Ve Allah'a yemin olsun ki bütün bu zorluklara sadece ve sadece bu insanlar için katlandık. Ben ve arkadaşlarım sırça saraylarda oturarak ahkam kesmedik. Anadolu'nun dört bir tarafını karış karış dolaştık.

KİMSENİN BAŞINI ÖNE EĞDİRMEDİK!

Kurtulmuş konuşmasının devamında şunları söyledi:

Ne kendi başımı öne eğdirecek ne bu davanın mensuplarının başını öne eğdirecek hiçbir iş yapmadık, hiçbir söz söylemedik. Zor bir karar veriyoruz. Kaç yıllık emeğimizi belki görünürde elimizin tersiyle bir kenara bırakıyoruz. Öz evladının onulmaz yaraları almasını istemeyen bir öz annenin tavrıyla hareket ediyoruz. Camiamızın şerefli geçmişini lekeleyecek bir sürü tartışmasının sürüp gitmesine asla izin vermeyeceğiz. Çünkü biliyoruz ki, yeryüzünün en yiğit insanı öfkesini yenen, haklı ve güçlü olduğu halde intikam almayan kişidir. Biz buna inanan bir medeniyetin mensuplarıyız...

SAADET PARTİSİ'NDEN AYRILIYORUM

Artık bu yapı içerisinde siyaset yapma imkanımız kalmamıştır. Daha fazla çatışmalara yeni Kerbala denemelerine vesile olmamak için arkadaşlarımla birlikte bu genel kurula girmiyor ve katılmıyoruz. Bugün itibarıyla genel başkanlıktan ve Saadet Partisi'nden ayrılıyorum. Bugün yeni bir siyasetin adımını atıyoruz, hayırlı ve uğurlu olsun. Bu bir veda konuşması değil yeni bir başlangıcın sadece bir önsözüdür. Ben Numan Kurtulmuş olarak siyaset yapmak halka hizmet için herhangi bir makam ve koltuk sevdası içinde değilim. Milletimizin gösterdiği istikamette yolumuza devam edeceğiz.

HERKESE HAKKIMI HELAL EDİYORUM

Çok acı günlerimiz oldu. Partilerimiz kapandı, horlandık itildik. Asla ideallerimizden vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Bizlere maddi ve manevi her türlü katkıyı sunan. Azığını, harçlığını bu hareketle paylaşan, çocuğuna harcamadığı zamanı bu yolda harcayan bütün kardeşlerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bileyerek ya da bilmeyerek her kimini kırdımsa lütfen hakkını bana helal etsin. Kimin benden alacağı varsa lütfen gelsin benden istesin. Özellikle son günlerde bana ve aileme yapanlara da hakkımı helal ediyorum. Beni sevenlerden de haklarını helal etmesini istiyorum.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA AÇIKLAYACAĞIZ

Numan Kurtulmuş önümüzdeki hafta Ankara'da düzenleyecekleri bir basın toplantısıyla yeni oluşum hakkında bilgi vereceklerini söyleyerek şöyle konuştu:

Arkadaşlarıma ricam şu: Kimse ayrılırken kalem dahi getirmesin. Bizim davamız kuru bir cihangirlik değildir. Bizim davamız mal mülk davası değil. Önümüzdeki günlerde yine Ankara'da bundan sonraki siyasi yürüyüşümüzün genel çerçevesinin ne olacağını önemli bir basın konferansıyla açıklayacağız...

Etiketler :