Ve seçimlerde ilk oylar kullanıldı

Ve seçimlerde ilk oylar kullanıldı

Atatürk Havalimanı'nda ilk oylar kullanıldı....Oy pusulalarının bulunduğu zarflar şeffat sandığı atıldı.

 12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerinde yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin gümrük kapılarında oy verme işlemi bugün başladı.

Yolcu sayısı bakımından Türkiye’nin en büyük sınır kapısı olan İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde gidiş ve geliş katında da oy verme işlemleri sabah saat 08.00’da başladı. Dış Hatlar geliş terminalinde ilk oy kullanan seçmen Lübnan’dan Türkiye’ye gelen Halid Aydın adlı Türk vatandaşı oldu. Lübnan’da işleri nedeniyle bulunduğunu söyleyen Halid Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada düşüncelerini, “İnşallah vatana millete hayırlı olur. Herkes için daha güzel bir gelecek olsun" şeklinde dile getirdi.

OY KULLANAMAYAN ARKADAŞI İÇİN YSK’YA TEPKİ GÖSTERDİ.

Arkadaşı Velid Mardini ile gelen Halid Aydın arkadaşının oy kullanamaması nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) tepki gösterdi. Halid Aydın, “Aslında başka bir arkadaşımda oy kullanacaktı. YSK’nın her seferinde farklı farklı kanunlar çıkartması arkadaşımın oy kullanmasını engelledi. Kendisi bir Türk vatandaşıdır. Ancak Lübnan pasaportu ile giriş yaptığı için maalesef oyunu kullanamadı. Bu tür şeyler geçmişte olması gereken şeyler. Bu tür kanunların değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Hala çok geçmişten gelen kanunlarla seçime giriyoruz" dedi.

"GÜZEL BİR TÜRKİYE İÇİN"

Mehmet Akif adlı bebeğiyle birlikte Güney Kore’den gelen Fatma Betül Salmanoğlu da ilk oy kullanan seçmenlerden biri olduğu için çok mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade etti. Salmanoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, "Güzel bir Türkiye için daha güzel günler gelir. Çok acı, ızdırap dolu yılları atlattık. İnşallah hayırlısı olur. Oy verme işleminin bugün başladığını bildiğimiz için gelişimizi bu tarihe göre ayarladık" diye konuştu. Öte yandan Dış Hatlar gidiş katında oy verme işleminin gerçekleşeceği sandıklarda bilgisayar sisteminde meydana gelen bir arıza nedeniyle oy verme işlemi 30 dakika geç başladı. 34 gün boyunca sürecek olan oy verme işlemi Dış Hatlar terminali gidiş katında 6, geliş katında ise 9 olmak üzere toplam 15 şeffaf sandıkta gerçekleşecek.

Sandıklar 24 saat açık olacak ve oy kullanma işlemi 10 Mayıs Salı günü saat 08.00'de başlayıp 12 Haziran günü seçim bitene kadar devam edecek. Bakırköy ilçe seçim kurulu yetkilileri yapılan hazırlıkları yerinde denetler Atatürk Havalimanı’nda oy kullanılacak 34 gün boyunca 320'ye yakın personel görev yapacak. Atatürk Havalimanı’nda ve diğer sınır kapılarında yurtdışında yaşayan vatandaşlardan yurtdışı seçmen kütüğünde kayıtlı olup, Türk pasaportunu ibraz eden vatandaşlar giriş ve çıkış yaparken oy kullanabilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.