Ve Taraf Raporu Yayınladı

Ve Taraf Raporu Yayınladı

PKK'nın roketli saldırısında altı askerin şehit olduğu İskenderun Deniz Üssü Komutanlığı hakkında hazırlanan denetleme raporu:

PKK'nın roketli saldırısında altı askerin şehit olduğu İskenderun Deniz Üssü Komutanlığı hakkında hazırlanan denetleme raporu, deniz üssündeki ihmalleri bütün ayrıntılarıyla gözler önüne serdi.

Taraf Gazetesi'nin haberine göre, Deniz Kurmay Albay Atilla Kaya ve Deniz Kurmay Albay Metin Şentürk tarafından 6 Ocak 2009 tarihinde hazırlanan denetleme raporunda, 31 Mayıs gecesi baskına uğrayan deniz üssündeki projektörlerin bozuk olduğu ve nöbet kulübelerinin ise çevredeki ağaçlar nedeniyle gözetleme imkânını kısıtladığı vurgulandı. Raporda en dikkat çeken bölüm ise subay ve erlerin silah atış başarı oranının yüzde sıfır olarak tespit edilmesi oldu.



Nöbet kulübeleri 'kör'

Taraf'ın ulaştığı ve PKK baskınından bir buçuk yıl önce hazırlanan denetleme raporunda İskenderun Deniz Komutanlığı'ndaki eksiklikler şöyle tespit edildi:

» Nöbet kulübelerinde yapılan inceleme neticesinde 7 ve 10 numaralı nöbet kulübelerinin çelik sac perde ile tahkim edilmediği, bazı nöbet kulübelerinde kapı bulunmadığı, projektörlerin arızalı olduğu... 3 numaralı nöbet kulesinin mevcut konumunun nöbetçiye azami *kj& gözetleme imkânı verecek yerde bulunmadığı ve yakınındaki ağaçlar sebebi ile kör sahaları bulunduğu tespit edilmiştir."

Sınırlar standartlara uygun değil

»İskenderun-Hatay otoyolu kışla üst sınırında su deposuna kadar olan hatta birliğe ait fiziki çevre engellerinin standartlara uygun olmadığı (Karayollarına ait tel engellerin birlik dış sınırı olarak kullanıldığı) tespit edilmiştir.

Hazır Kıt'anın teçhizatı eksik

» Hazır Kıt'a teçhizatının eksik olduğu (Çelik yelek ve veri tabancası) tespit edilmiştir.

Atış başarısı yüzde 0

» 8 Ocak 2009 tarihinde Şehit Dz. P. Yzb. Ercan Bolat Hafif Silah Atış Poligonu'nda icra edilen hafif silah atışlarında subay tabanca atış başarı oranının yüzde 0, erbaş/er G3 piyade tüfeği atış başarı oranının yüzde 0 olduğu tespit edilmiştir."

Denetleme raporunda deniz üssündeki eksiklerin giderilmesi ve en kısa zamanda önlem alınması isteniyor.

TARAF

Etiketler :