Ve Türkiye'ye Geliyor

Ve Türkiye'ye Geliyor

Daha önce Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'la birlikte şarkı söyleyen Kürt sanatçı Şivan Perver yakında Türkiye'ye gelecek.

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda Türk standını gezen Günay, Perver'le uzun uzun görüştüğünü, yakın zamanda kendisinin Türkiye'ye geleceğini söyledi.

Moskova turizm fuarında gerçekleştirdiği incelemelerin ardından basının sorularını yanıtlayan Günay, "Berlin'de iki önemli sanat etkinliği ile açılış yaptık; Anadolu Ateşi ve Antakya Medeniyetler Korosu. Şivan Perver arkadaşım da geldi ve programı benimle birlikte izledi. Kapanış şarkısına da eşlik etti. Orada hoş, güzel bir fotoğraf oluştu" değerlendirmesinde bulundu.

Perver'in yakın zamanda Türkiye'ye geleceğini kaydeden Bakan, "Zamanlamasını o yapacak, biz yardımcı olacağız. Siyasi gösteri vesilesi olmasını katiyen arzu etmiyor. Kucaklayıcı ve barış içerikli bir sanat etkinliği olmasını arzu ediyor. Ban de bunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kendisi ile bakış açısı birlikteliği olduğunu ve güzel bir adım atmayı umduklarını ifade eden Günay, "Yakın çevresi ile daha önce görüşmüştüm. Almanya seyahatimde iki kez uzun uzun görüşme imkanı bulduk" ifadelerini kullandı.

Sanatçı Şivan Perver, Berlin'de yaptığı açıklamalarda Türkiye'de çok olumlu gelişmeler yaşandığını ifade etmiş, Türkiye'de en kısa zamanda konser vermek istediğini vurgulamıştı. Perver her şeyin yolunda gitmesi durumunda önce Diyarbakır'da, sonra da İstanbul'da bir konser verecek.

Etiketler :