Ve UEFA Kurul kararını istedi

Ve UEFA Kurul kararını istedi

UEFA, şike soruşturmasıyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'na yazı yazdı.

UEFA'nın şike soruşturmasıyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderdiği yazıda, "İvedi olarak kurul kararlarınızı bekliyoruz" dediği ortaya çıktı.

 

Türkiye Futbol Federasyonu'nda gece 02.30'da sona eren PFDK toplantısının ardından İstinye'deki merkezde ışıkların sabaha kadar sönmediği ortaya çıktı.

 

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in hem kurul kararının duyurumu hem de UEFA'nın PFDK kararlarını acil olarak beklemesinden dolayı bir çok personeli gecede çalıştırması dikkat çekti. Pazar günü disiplin kurulu başkanı H.Fahri Gültekin'in "Gece 23.00 sularında biter" bilgisi vermesiyle TFF yönetimi ilgili kişilere federasyonda mesai yaptırdı. Ancak özellikle F.Bahçe ve Aziz Yıldırım dosyalarında kurul içinde yaşanan tartışmaların büyümesi gece 23.00 bitmesi planlanan kurul toplantısının gece 02.30a kadar uzamasına neden oldu. 

 

PFDK üyeleri 03.30 gibi İstinye'den ayrılırken alınan kararlar TFF yönetiminin görevlendirdiği üç kişilik tercüme ekibine verildi. 2'si hukukçu 3 kişiden oluşan ekip 03.00 sularında 16 kulüp ve 55 kişi ile ilgili PFDK'nın aldığı kararları tercüme etmeye başladı. Pazartesi günü 13.30 gibi biten tercümeler ve orjinali UEFA'ya gönderildi.

 

58. MADDE VE 105. MADDE KARARINA UEFA'DAN CEVAP GELDİ

Bu arada TFF yönetiminin geçtiğimiz hafta pazartesi günü Antalya'da aldığı ve UEFA'ya gönderdiği toplantı kararlarıyla ilgili UEFA'dan cevap geldiği ortaya çıktı. UEFA'nın Perşembe günü TFF Genel Sekreterliğine "Bilglendirmeniz için teşekkürler. Kararlarınızı ve ilgili yazınızı aldık. İvedi olarak kurul kararlarınızı bekliyoruz" dediği öğrenildi. 

 

TFF yönetimi de PFDK'nın aldığı kararları hiç bekletmeden aynı gece tercüme ettirerek UEFA genel sekreterliğine gönderdi. TFF'nin UEFA'nın talebi üzerine PFDK'dan gerekçeli kararı da istediği bunun da birkaç gün içinde UEFA'ya ve ilgili kişilere gönderileceği öğrenildi.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.