Vee Hakan Fidan istifa etti

Vee Hakan Fidan istifa etti

Hakan Fidan milletvekili adayı olmak için Başbakan'a 10 Şubat'tan itibaren geçerli olmak üzere istifasını sundu

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan, 10 Şubat'tan geçerli olmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu'na istifasını sundu. Fidan'ın, 2015 genel seçiminde milletvekili adayı olması bekleniyor.Kamu görevlilerinin 7 Haziran'daki seçimde aday olabilmeleri için en geç 10 Şubat'ta görevlerinden ayrılmaları gerekiyor.

CNN Türk kanalında konuşan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Fidan'ın milletvekili olmak için istifa etmesini uygun bulmadığını söyledi. Arınç, "Yaptığı görev bence daha önemli. Eğer vekil olacaksa her vekil onun yaptığı işi yapamaz. Sıradan bir milletvekili olacaksa bence bu görev çok daha önemliydi. Şahsen kendisinin bakan olmasını uygun görmüyorum. Süpermen görevi verilmiş bir insanın bir vekil olarak parlamentoya girmesini israf olarak görürüm." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Şubat'taki Mali ziyaretinde Fidan’ın AK Parti’den aday olup olmayacağı sorusuna 'Başbakan Davutoğlu ile bu konu hakkında konuştuklarını ve fikrinin Davutoğlu’nda gizli olduğunu' söylemişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.