Vefatları cep mesajlarıyla duyuruyor

Vefatları cep mesajlarıyla duyuruyor

Manavgat Müftülüğü, ilçedeki vefatları cep mesajlarla duyuruyor

Manavgat Müftülüğü, ilçedeki vefatları halka cep mesajıyla duyuruyor. Müftülük, aynı zamanda hayatını kaybeden vatandaşların kimlik bilgisi ve mevtanın defnedileceği yerle ilgili bilgilendirmeyi web sayfasından anında yayınlıyor.

Manavgat Müftüsü Halil Taş, cep mesaj yöntemiyle vefat edenin yakınları, arkadaşları ve sevenleri tarafından bilinmesi ve cenazenin toprağa verilmesini geniş katımla sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

 

Taş, şehir hayatının hareketliliğinden ötürü çoğu zaman belediye hoparlör ve camiden verilen sala'da vefat edenin isminin herkes tarafından tam anlaşılmadığını belirtti. Cep mesaj sistemiyle cenaze definlerinin kalabalık halk topluluğu tarafından yapılmasına öncülük ettiklerini belirten Taş, böylece insanların sevdiklerine bu dünyada yapacağı en son görevle, hayırlar kapısına vesile ettiklerini söyledi.

 

Taş, "Şehir hayatının gürültülü hayatı çoğu zaman insanların kaybettikleri sevdiklerinin vefat ettiği haberini bile duymasını engelliyor. İlçede vefat edenlerinin duyurulmasında geniş bir telefon ağımız var. Gönderdiğimiz cep mesajla, sevenlerinin vefat ettiğini bilmesini ve cenazenin geniş katılımla kaldırılmasını sağlıyoruz. Böylece acıları paylaşarak cenaze yakınlarına moral desteği vermiş oluyoruz." diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :