Vekil, General ve baron aynı karede

Vekil, General ve baron aynı karede

Balyoz toplantılarına katıldığı ileri sürülen Tuğgeneral Olcan ile uyuşturucu baronu Çetinkaya'nın aynı içki masasında buluştuğunu gösteren bir fotoğraf ortaya çıktı.

Balyoz Cuntası'nın darbe toplantılarına katıldığı ileri sürülen Tuğgeneral Yurdaer Olcan ile uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya'nın aynı içki masasında buluştuğunu gösteren bir fotoğraf ortaya çıktı.

Bu fotoğraf adeta ikinci bir "Susurluk." Bir milletvekili bir general ve bir uyuşturucu baronu aynı karede.

VEKİL, GENERAL VE BARON AYNI KAREDE

Ortada oturan kişi bir general. Ama önce Milletin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üniformasını ve kimliğini taşıyan kişinin kimlerle oturduğuna dikkat. Sol tarafta oturan kişi Milletvekili Kamer Genç'ten başkası değil. Sağ başta oturan ise ev sahibi Urfi Çetinkaya. Yani en büyük uyuşturucu satıcılarından biri...

BALYOZ'UN SAVAŞÇI KOMUTANI

Gri ceketli ve kırmızı kıravatlı kişiye gelince... Susurluktaki çeteci, güvenlikçi ve siyasetçi üçgenini tamamlayan kişinin Balyoz Cuntasının Darbe toplantılarında adı geçen Tuğgeneral Yurdaer Olcan olduğu ileri sürülüyor. Ses kayıtlarında Dönemin Birinci Ordu Zırhlı Tugay Komutanı Olcan'ın komşu devletler ile düşük yoğunluklu savaş çıkaralım dediği ileri sürülüyordu. 

"HAVA VE DENİZ KUVVETLERİNİ KULLANALIM"

Olcan olduğu iddia edilen kişi darbeye destek bulabilmek için hava ve deniz kuvvetlerini de kullanalım diyordu...

2000 YILINDA ORTAYA ÇIKTI

Fotoğraf aslında ilk olarak 2000 yılı Mart ayında Sabah Gazetesi'nde yayınlandı. Ancak gazete o tarihte sadece Kamer Genç ve Urfi Çetinkaya'nın birlikteliğini haberleştiriyordu. Dönemin Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Genç, mutlu şekilde görüntülendiği bu buluşmanın 29 Ekim Cumhuriyet Balosu olduğunu iddia etti.

KOMUTAN SUSMAYI TERCİH ETTİ

Yurdaer Olcan'ın kim olduğunu ise kısa süre sonra Vakit Gazetesi ortaya çıkardı. Gazeteci Nazlı Ilıcak o günlerde hem 28 Şubat zihniyeti hem de kendisiyle ilgili ağır bir yazı kaleme almasına rağmen Olcan susmayı tercih etti.

Kamuoyu şimdi komutanın balyoz kayıtları ile birlikte bu fotoğrafı da izah etmesini bekliyor

Etiketler :