Vekil İsrail'e dokununca görevinden oldu

Vekil İsrail'e dokununca görevinden oldu

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Tonge, İsrailli askerlerin Haiti'de organ kaçakçılığına karıştıkları iddialarının araştırılmasını istemesi sonu oldu.

İngiltere'de Liberal Demokrat Parti'nin gölge Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Jenny Tonge, İsrailli askerlerin Haiti'de organ kaçakçılığına karıştıkları iddialarının araştırılmasını istemesi üzerine parti lideri Nick Clegg tarafından görevden alındı.

 Aynı zamanda Lord unvanını taşıyan Jenny Tonge, yaptığı açıklamada İngiliz parlamentosunun İsrail'in Haiti'ye yardım amaçlı gönderdiği ekibin organ kaçakçılığı faaliyetlerinde bulunduklarına dair iddiaları araştırmasını talep etmişti. Filistin yanlısı olarak bilinen Jenny Tonge, İsrail'in Gazze'ye olan saldırısını sık sık eleştirmiş ve "Gazze'de bir anne olsaydım ben de intihar bombacısı olabilirdim." ifadesini kullanmıştı. Bu açıklaması nedeniyle 2004 yılında dönemin parti lideri Charles Kennedy tarafından yine bir sözcülük görevinden ayrılmak zorunda kalan Jenny Tonge, son konuşmasının ardından gölge sağlık bakanlığı sözcülüğü görevini de kaybetmiş oldu.

Jenny Tonge'yi görevden aldığını duyuran, Nick Clegg, Tonge'nin yaptığı açıklamanın "yanlış", "iğrenç" ve "kışkırtıcı" olduğunu söyledi. Nick Clegg "Her ne kadar Jenny Tonge Yahudi karşıtı bir söylemde bulunmamış olsa da söylediklerini kabul edilemez olarak görüyorum. Yaptığımız görüşmeler sonrasında Jenny Tonge'nin mevcut görevinden İsrail'in insani yardım amaçlı faaliyetleriyle ilgili saldırgan açıklamaları nedeniyle istifa etmesini uygun gördüm." dedi.

 

Etiketler :