Vekilden CHP İtirafı

Vekilden CHP İtirafı

"Ergenekon'a karşı çıkıp açılıma destek verdiğim için CHP'ye alınmadım. CHP'liler hakkımda dedikodu yaydı."

İzmir Bağımsız Milletvekili Recai Birgün, CHP'ye katılmak için başvuru yaptı ancak parti yönetiminin ilgisizliği sebebiyle müracaatını sessizce geri çekti.

Rahşan Ecevit'in ricası üzerine CHP'ye geçme girişiminde bulunduğunu belirten Birgün, partiye neden alınmadığı konusunda ilginç açıklamalarda bulundu. Zaman'a konuşan Birgün, "Ergenekon'a karşı çıktım, açılımı destekledim. Anayasa değişikliğine oy verdim, Anayasa Mahkemesi başvurusuna destek vermedim. Bu nedenlerle partiye alınmadığımı düşünüyorum." dedi. Tavırları nedeniyle kendisi hakkında belden aşağı dedikodular üretildiğini anlatan Birgün, bütün bunlara rağmen doğrularından vazgeçmeyeceğini ve yoluna 'bağımsız milletvekili' olarak devam edeceğini söyledi.

Merhum başbakanlardan Bülent Ecevit'in eski koruma müdürü Recai Birgün, 2007 seçimlerine CHP çatısı altında giren ve milletvekili seçilen DSP'lilerden biriydi. Rahşan Hanım'ın kurucu genel başkanı olduğu parti ile yollarını ayırmasının ardından DSP'den istifa etmişti. Ecevit'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa seçildiği CHP kurultayına katılması ve kendisine yakın isimlere CHP'ye destek vermeleri konusunda telkinde bulunması üzerine bazı milletvekilleri ile birlikte CHP'ye geçmek için başvuru yaptı. Bu kapsamda Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı, Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı ve İzmir Milletvekili Harun Öztürk, törenle CHP'ye katıldı. İzmir Bağımsız Milletvekili Recai Birgün ise bir türlü üyeliğe alınmadı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, Birgün'e konuyla ilgili olarak, "Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) sizin üyeliğinizle ilgili sıkıntılar var, biraz bekleyin." demekle yetindi. Birgün, bunun üzerine CHP defterini kapattı ve MYK toplantısında hiç gündeme gelmediğini öğrendiği sürecin perde arkasını sorgulamaya başladı.

CHP'liler hakkımda dedikodu yaydı

Recai Birgün, CHP'den veto yemesinin, bugüne kadar ortaya koyduğu siyasi tavırla ilgili olduğunu düşünüyor. Birgün, şunları söylüyor: "Asıl neden, benim demokratik açılıma ve Ergenekon sürecine destek vermemdir. Açılım konusunda 'Bu, Türkiye'nin sorunudur ve konuşulmalıdır.' dedim. CHP'nin bu konuda İçişleri Bakanı Beşir Atalay'la ilgili verdiği gensoruya da destek vermedim. Ergenekon davasındaki tavrım ve tutumun CHP'ninkinden farklı oldu. Gidip ifade de verdim. Anayasa değişikliğinde gidip oy kullandım ve CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne açtığı iptal davasına oy vermedim. Bunları yaparken CHP çevrelerinden büyük tepki aldım. Hakkımda belden aşağı dedikodular bile yaydılar. Ama hepsine göğüs gererek doğrularımdan vazgeçmedim, dik durdum." Recai Birgün, yeni süreçte yoluna 'bağımsız milletvekili' olarak devam edeceğini ve kendi doğrularını söylemeyi sürdüreceğini söylüyor.

Etiketler :