Vekil'den polise: Allah belanızı versin

Vekil'den polise: Allah belanızı versin

12 teröristin öldürülmesini protesto eden grup, Tarlabaşı'nı savaş alanına çevirdi. Polisi taş atan gruba gaz bombası ile karşılık verdi. Olaylar sırasında vatandaşlar ve gazeteciler zor anlar yaşadı. BDP'li Sebahat Tuncel, polislere "Allah belanızı versi

Barış ve Demokrasi Partisi'nin Beyoğlu'ndaki basın açıklaması olaylı sona erdi. Protestonun ardından dağılan grup, Tarlabaşı'nın ara sokaklarında polisle çatıştı. Gazetecilere taş, molotof kokteyli atan grup, ara sokakları savaş alanına çevirdi. Olaylar sırasında BDP yöneticileri, BDP İstanbul İl Başkanlığına sığındı. Son ana kadar gruba müdahale etmeyen polis, grubun taşlamasının ardından çareyi gaz bombası kullanmakta buldu. Polis, göstericilere müdahale ederken, il binasının girişine çıkan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, polislere "Allah belanızı versin" diye bağırdı

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEDİLER

BDP'liler saat 13:00'da Galatasaray Meydanı'nda toplanan ve üzerinde Şırnak'ta güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen teröristleri simgeleyen 12 gül bulunan bir pankart taşıdı. İstiklal Caddesi'ni her iki yönden yaya trafiğine kapatan polis, postane yönünde de önlem aldı.

PANKART İÇİNDE MOLOTOF BULUNDU

İngiliz Konsolosluğunun bulunduğu yönden gelmeye devam eden BDP'liler için, polis arama noktası oluşturdu. Aramaya tepki gösteren grupla polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Bu sırada bir pankart içine gizlenmiş 21 molotofkokteyli bulundu. Kısa süren gerginliğin ardından BDP'li grup, basın açıklaması yaptı. Siyah giysileriyle dikkat çeken BDP'nin desteklediği Bağımsız Milletvekili adayları Sebahat Tuncel, Mustafa Avcı ve Sırrı Süreyya Önder konuşma yaptı.

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEDİLER

Galatasaray Meydanı'ndan Taksim'e yürümek isteyen grup, polis izin vermeyince yaklaşık 2 saat süren bir oturma eylemi yaptı. İlçelerden Taksim'e gelirken gözaltına alındığı öne sürdükleri arkadaşlarının bırakılmasını da isteyen BDP'liler polisle uzun süre pazarlık yaptı. Polis kararlılığını sürdürünce grup, İngiliz Başkonsolosluğu önünden BDP İl Başkanlığı'nın bulunduğu Tarlabaşına yürüyüşe geçti. Grup, alandan ayrılırken polise su şişesi fırlattı. Polis, İstiklal Caddesinde tatsız bir olayın yaşanmaması için gruba müdahale etmedi. Balık pazarından Tarlabaşına kadar polis kontrolunda yürüyen grup, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne geldiğinde olaylar çıktı.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜ TAŞLADILAR

Emniyet Müdürlüğünü taş yağmuruna tutan BDP'li grup, molotofkokteyli ve taşlarla polise ve gazetecilere saldırmaya çevredeki dükkanları ve evleri de taşlamaya başladı. Polisin panzerli ve gazlı müdahalesinin ardından Dolapdere'ye doğru kaçmaya başlayan göstericilerden bazıları gözaltına alındı.

OLAYLARDAN SONRA BİR İLK

Yaşanan olayların ardından, gösteriyi takip eden ve polisi yönlendiren İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Altınok açıklama yaptı. Altınok, en başından beri polisin sağduyulu davrandığını ve parti yöneticilerini yasadışı bir olay olmasın diye konuştuklarını söyleyerek, "Grup Beyoğlu İlçe Müdürlüğümüzü taş yağmuruna tuttu. İl Başkanlığı önüne geldiği zaman grup etrafa ve araçlara saldırmaya başladı. Hiç müdahale etmeyen polise saldırmış, polis kendini savunmak için müdahalede bulunmuştur. Polis oyuna gelmemiştir" şeklinde konuştu. Altınok ayrıca olaylarda 128 havai fişek, 21 molotof ele geçirildiğin ve 26 kişinin gözaltına alındığını da açıkladı ve ilçe emniyet müdürlüğünde sergilenen malzemeleri basın mensuplarına gösterdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.