Vekillerin yemin töreni 3 gün sarktı

Vekillerin yemin töreni 3 gün sarktı

Yüksek Seçim Kurulu bazı illerde yapılan itirazlar üzerine oyların yeniden sayım işlemleri uzun sürünce, birçok ilde mazbata dağıtımını durdurdu.

Kesin sonuçlar açıklanmadan başlatılan mazbata dağıtımının durdurulması nedeniyle TBMM’de yemin töreni için öngörülen tarih de sarktı.

SİSTEM KAPANDI

12 Haziran seçimlerinin hemen ardından mazbatalarını alan vekiller TBMM’ye gelerek kayıtlarını yaptırdı ancak İstanbul, Tunceli gibi itirazların yükseldiği illerde sayımlar tekrar tekrar yapıldığı için YSK merkezden bilgisayar sistemlerini kapattı ve birçok milletvekili mazbatalarını alamadı. YSK’nın üç gün ötelemesi nedenişle kesin seçim sonuçları 22 Haziran’da açıklanacak ve seçim kurullarına sisteme giriş izni verilecek. Kesin sonuçların açıklanmasından sonraki 5. gün toplanmak üzere kapanan TBMM Genel Kurulu bu nedenle 24’ünde değil 27’sinde toplanabilecek.

HÜKÜMET SÜRECİ

Yemin töreninden sonraki 5 gün boyunca Meclis Başkan adayları başvurularını yapacak. Böylece 2 Temmuz’da Başkanlık seçimi başlayacak ve ilk turda sonuç çıkmazsa 5 gün içinde bu seçim sonuçlanacak. Meclis’in işlemlerini yürütebilmesi için Divan’ın seçilmesinin ardından da hükümetin kurulması süreci işletilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.