Vekillikleri Düşünce Çizmeyi Aşıyorlar

Vekillikleri Düşünce Çizmeyi Aşıyorlar

Kapatılan DTP eski milletvekili Aysel Tuğluk şok bir açıklama yaparak devletin köle kürt istediği söyledi. DTP eski Genel Başkanı Ahmet Türk ise, bu ülkede dökülen her kandan devletin sorumlu olduğunu belirtti

Anayasa mahkemesinin DTP'yi kapatmasının ardından DTP'li bütün milletvekillleri ve belediye başkanları Diyarbakır'da olağanüstü toplandı.

Parti binası önünde çok sayıda partili tarafından karşılanan DTP'lilere sevgi gösterilerinde bulunuldu. Parti otobüsü üstünde ilk olarak bir açıklama yapan DTP Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı, "Geleceğimize sahip çıkmak için buradayız. Bu halk demir parmaklıklar ardında bile iradesine sahip çıkmıştır. Bugün buradan yine iradesine sahip çıkmıştır."dedi. 

Anayasa mahkemes tarafından milletvekilliği düşürelen ve 5 yıl siyaset yasağı getirilen DTP Diyarbakır milletvekili Aysel Tuğluk ise, polis kurşunu ile öldürülen Ardım Erdem'i andığını belirterek, "Kürt halkı onu hiç unutmayacak. Bizi meclise gönderdiniz barış için gencecik insanlar ölmesin diye. Ama bunlar barıştan anlamadı. Bu devlet bizi dinlemedi. Barışı devlete anlatamadık. Bu topraklara barış bir gün gelecektir. Çünkü barış için direniyoruz.

 Barışı kazanacağımı bu yüzden inanıyoruz. Anaysa mahkemesi bir karar verdi. Partimizi kapatıp bize yasak getirdi. Kapatma gerekçesi ise, "Eğer bir çözümden bahsedecekseniz PKK'yı muhatap almadan bu sorunu çözemessiniz"dediğimiz için yasaklandık.

Böyle bir kararın haklılığı olabilir mi? Bu kararın bizim ve halkımız için hiç bir meşruiyeti yoktur. Bu kararı tanımıyoruz. Siyaset yasağı getirilebilirim ama burada halkım ile birlikte siyaset yapıyorum"dedi. 

PKK'YI VE SAYIN ÖCALAN'I DİKKATE ALMADAN BU SORUNU ÇÖZEMESSİNİZ 

Aysel Tuğluk, PKK'yı ve Sayın Öcalan'ı dikkate almadan bu sorunun çözülmeyeceğini belirterek, "Kürtlerin politik iradesine saygı göstermek zorundasınız.

Bu meseleninin başka bir yolu yok. Ben bunları söyleyemeye devam edeceğim. Siyaset yolumuzu kapatarak bizi tutuklayarak bizi yıldıramassınız. Artık insanlarımıza ve gençlerimize kıymayın.

Bu ülkeyi cehenneme çevirmeyin. Anayasa Mahkemesi'nin kararının iyi anlayın. Bu kararın muhatabı özgür Kürt halkıdır. Devlete seslenmek istiyorum. Ey devlet sizden çok şey istemedik.

Dilimizle ve kimliğimizle yaşamak istedik sadece. Devletin Kürt halkına verdiği bu kadar değer yok. Devlet köle kürt istiyor. Kürt halkının hizmetçisi olarak çalışmaya devam edeceğim."dedi. 

Kapatılan DTP eski genel başkanı Ahmet Türk ise, Ahmet Türk gibi veda konuşması yapmayacağını ifade ederek, "Partimizin kapatılması o kadar önemli değil.

Önemli olan özgürlük mücadelesidir. Özgürlük mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Uzakta yanan bir mum ışığını bile önemsedik. Ama bir mumu ışığının yanmasına bile izin vermediler.

Bizim rüyamızı kürtlerin özgürleşmesidir. Anayasa mahkemisinni kararının tartışmayacağım. Çünkü bu ülkenin siyaset mantığını iyi biliyoruz. Özgürleşmemize ve dilimize tahammül edemiyorlar.

Ortak bir karar ile partimizin kapatılmasına karar verdiler. 11 oyun aynı verilmesi hukuku bilenleri iyi düşündürüyor. Savaşlar barışı sağlamak için yapılır.

Ama sadece bizim barışı izlemekle barış olmuyor. Artık yeniden düşünmek zorundayız"dedi. 

BU ÜLKEDE DÖKÜLEN HER KANDAN DEVLET SORUMLUDUR 

Ahmet Türk konuşmalarına şöyle devam etti. "Bu ülkede dökülen her kandan devlet sorumludur. Barış Kürt ve Türkler için önemlidir. Bu ülkenin insanlarını birbirine kırdırmamak gerekir.

Biz bu devleti iyi tanıyoruz. Partimizi kapatibilirsiniz. parlementodan atabilirsiniz. Ama halkımızın önünde ezileceksiniz. Bu sorunu çözmek mümkün. Bu sorunun üç beş günde çözelmeyeceğini iyi biliyoruz.

Kürtlere ve Türklere sesleniyorum gelin büyük düşünelim."dedi. 

Etiketler :