Veli Küçük Hakkında Şok İddia

Veli Küçük Hakkında Şok İddia

İstanbul Emniyeti: Veli Küçük'ün Dink davası sanıklarıyla irtibatı var

Hrant Dink cinayeti davasında Ergenekon davası kapsamında yargılanan sanıklardan oluşan 52 kişilik şemadan 6 kişinin Dink davası sanıkları ile ilişkisi olduğu belirtildi. Mahkemeye ulaşan emniyet raporunda, irtibatlı sanıklar arasında Veli Küçük'ün de bulunduğu kaydedildi.

 

Dink davasında müdahil avukatların bir önceki celsede yaptıkları talep üzerine İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazarak Ergenekon kapsamında yargılanan sanıklardan oluşan şemadaki isimler ile Dink davası sanıkları arasında herhangi bir bağlantı olup olmadığının tespiti için karşılıklı olarak iletişim bilgilerinin karşılaştırılması istenmişti. Mahkeme ayrıca, bu şahısların telefon vasıtasıyla birbirleriyle bağlantı kurup kurmadıklarının, birbirlerinin telefon rehberlerinde kayıtlı olup olmadıklarının tespitini de istemişti.

Davanın bugünkü oturumunda gelen evrakları okuyan mahkeme başkanı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden ilgili taleplerine cevap geldiğini belirtti. Mahkeme başkanı, şemadaki 52 isimden 6'sının Dink davası sanıkları ile ilişkili olduğunun belirtildiğini söyledi. Emniyetten gelen yazıda şemadaki 52 şahıstan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, avukat Kemal Kerinçsiz, Levent Temiz, Mustafa Levent Göktaş, Erbay Çolakoğlu ve emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in ilişkileri bulunduğu kaydedildi.

Yazıda, söz konusu şahıslar arasındaki ilişkinin tam tespit edilebilmesi için HTS kayıtlarının geçmişe dönük detaylı incelemesinin yapılması gerektiği ifade edildi.

 

Etiketler :