Vetonun ardından çekilme sinyali

Vetonun ardından çekilme sinyali

YSK'nın 12 bağımsız adayın adaylığını eski mahkumiyetleri nedeniyle veto etmesinin ardından katıldıkları televizyon programlarında kararı değerlendiren BDP'liler seçimden tamamen çekilebilecekleri sinyalini verdiler.

BDP Hakkari Bağımsız Milletvekili adayı Selahattin Demirtaş, seçimlerden çekilme ihtimalini de düşündüklerini söyledi. Demirtaş şöyle konuştu, "Aralarında iki miletvekiliminde olduğu adaylarımıza yönelik bu veto kararı siyasi bir karardır. Çok ağır sonuçları olur. Bu kararın değişmesi için elimizden gelen bütün siyasi gücümüzü ve baskımızı kullanacağız. Hukuki olarak yapacak çok şey yok. Ama siyasi bir baskı oluşturacağız. Bu Türkiyeyi kaosa sürükleme projesidir. Bizde bu projeyi durduracağız." dedi.

"Bu karar hiçbir şey kazandırmayacak bir karar. Bir kez daha Kürtler'e mesaj verildi" diyen Aysel Tuğluk da, "Kürt sorununun Meclis zemininde çözümü için çaba sarf eden kişilerin veto edilmesi çok vahim bir durumdur. Biz bunu sıradan bir karar olarak görmüyoruz. Siyasal bir karardır." şeklinde konuştu.

SEÇİMİ "VETO" EDEBİLİRİZ

BDP milletvekili bağımsız aday Hasip Kaplan kararı "Skandal bir karar, sosyal ve siyasal sonucu ağır olabilir" şeklinde değerlendirdi."Gülten Kışanak zaten milletvekili, şimdi ne değişti?" diye soran Kaplan, "Aynı durumda olan Başbakan Erdoğan'ın adaylığı niye iptal edilmiyor? Bu bir ayrımcılıktır. Bu zulmü kimse halka anlatamaz." şeklinde konuştu.

BDP'li Sırrı Sakık kararın siyasi olduğunu iddia ederken, Diyarbakır'dan bağımsız aday olan Altan Tan ise kararın Kürt sorununun çözüm sürecine zarar vereceğini savundu. Tan, "Çözümü Meclis'te arayanların adaylığını engelleyecekseniz, bu insanlar çözümü nerede arayacaklar" dedi. Veto edilen isimler arasındaki Ertuğrul Kürkçü de "YSK'nın daha özgürlükçü bir yorum ile hareket etmesini beklerdim. Hakkımızı ararız" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.