Viranşehir'de feci kaza

Viranşehir'de feci kaza

Bir yolcu otobüsü ile 2 TIR'ın çarpıştığı kazada 2 kişi öldü, 41 kişi yaralandı.

Şanlıurfa-Mardin karayolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybederken, 41 kişi de yaralandı. Kaza sonrasında otobüs içerisinde sıkışan yaşlı bir kadın ile bir çocuk güçlükle çıkarıldı.
Edinilen bilgiye göre, E-90 karayolu Viranşehir ilçesine 10 kilometre kala Eyüp Nebi Belde kavşağında meydana geldi. Sürücüleri tespit edilemeyen 34 EZ 7480 plakalı otobüs, 73 DV 430 plakalı Tır ile 33 EZ 771 plakalı ikinci bir Tır'ın karışmış olduğu zincirleme kazada ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybederken, 41 kişi de yaralandı. Kazanın hatalı sollama yapan bir Tır yüzünden meydana geldiği bildirildi.
Bu arada, kaza sonrası olay yeri adeta savaş alanına döndü. Şanlıurfa ile Viranşehir Belediyesi'nde itfaiye araçları ve çok sayıda ambulans kaza yerine gönderildi. Otobüs içerisinde sıkışan yolcuları kurtarma ekibi ve güvenlik güçlerinin yardımı ile bulundukları yerden çıkarıldı. Otobüs içerisinde sıkışan yaşlı bir bayan ile küçük bir çocuk kurtarma ekibinin saatler süren çalışmasıyla kurtarıldı. Şanlıurfa-Mardin karayolu uzun süre trafiğe kapatıldı. Karayolunda yaklaşık 5 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Kazada yardıma yetişmek isteyen bazı vatandaşlar hem izdihama neden oldu hem de sağlık görevlilerinin çalışmasını engelledi. Kazada kurtarma sırasında zaman zaman görevlilerle vatandaşlar tartıştılar. Yaralılar Viranşehir ilçesinde ve Şanlıurfa'da Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Balıklıgöl Devlet Hastanesi, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ve Özel Ortadoğu Sağlık merkezi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Etiketler :