Viranşehir'de kaza: 4 ölü 49 yaralı

Viranşehir'de kaza: 4 ölü 49 yaralı

Viranşehir - Şanlıurfa karayolunun 9. kilometresinde meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü, 10'u ağır 49 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre Şanlıurfa istikametinden Mardin istikametine gitmekte olan Adil Ayık (45) yönetimindeki 33 EZ 771 plakalı tır ile, Mardin istikametinden Şanlıurfa istikametine gitmekte olan Turan Toktamış (40) yönetimindeki 34 EZ 7480 plakalı yolcu otobüsü çarpıştı. Yolcu otobüsünün arkasında gelmekte olan 73 DV 430 plakalı tır da kaza yapan araçlara çarptı. Çarpmanın etkisi ile hurdaya dönen araçlarda tam bir can pazarı yaşandı. Tırların ve yolcu otobüsünün içerisinde bulunan çok sayıda vatandaş yaralandı. Otobüs şoförü Turan Toktamış ve tır şoförü Adil Ayık ile ismi henüz belirlenemeyen bir kadın, araçlar içerisinde sıkıştı. Yaralıları kurtarmak için olay yerine kaza kırım araçları ve itfaiye ile çok sayıda ambulans sevk edildi.

Kazada, ilk belirlemelere göre otobüs şoförü Turan Toktamış ve tır şoförü Adil Ayık ile ismi henüz öğrenilemeyen 2 kişi yaşamını yitirdi. Kaza sonrası can pazarının yaşandığı olay yerine Şanlıurfa, Mardin ve Viranşehir ile çevre ilçelerden ambulanslar sevk edildi. Alınan ilk bilgilere göre 49 kişinin yaralandığı kazada Viranşehir Devlet Hastanesi yetersiz kalınca yaralıların birçoğu çevre il ve ilçelere sevk edildi.

Şanlıurfa'daki Ortadoğu Sağlık Merkezine Kaldırılan Mehmet Salih Çakır, Salih Altin, Tekin Altin, Sefer Bayar, Hüsamettin Tunç'un tedavisi sürüyor. Yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğu öğrenildi. 500 Yataklı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Veysi Topal, Mehtavi Kara, Berfin Kara, Nezif Kutlu, İsa Akmaz, Mehmet Bayar'ın da tedavileri sürüyor. Hastane Başhekimi, burada bulunan yaralıların durumunun ciddiyetini koruduğunu belirtti.

Kaza sonrası olay yeri savaş alanına dönerken, araçlardan sızan yakıtlar korku dolu anların yaşanmasına sebep oldu. Olası bir facianın önüne geçmek için jandarma ve polis güvenlik önlemleri aldı. Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapatılan yol, kurtarma çalışmalarının ardından yeniden açıldı.

Etiketler :