Vittek şampiyonu bitirdi 3-2

Vittek şampiyonu bitirdi 3-2

2010 Dünya Kupası F Grubu'nda Slovakya, İtalya'yı 3-2 mağlup etti ve bir üst tura yükseldi.

2010 Dünya Kupası F Grubu 3. maçında Slovakya, son şampiyon İtalya'yı 3-2 mağlup edip bir üst tura yükselirken, şampiyonanın ağır toplarından İtalya kupanın dışında kaldı. Johannesburg'daki 61 bin seyirci kapasiteli Ellis Park'ta oynanan ve ilk yarısı da Slovakya'nın 1-0'lık üstünlüğü ile sona eren mücadelede Slovakya'ya galibiyeti ve turu getiren goller 25 ve 74. dakikalarda Ankaragücü forması giyen Robert Vittek ile 89. dakikada Kopunek'ten gelirken, İtalya'nın golleri 81. dakikada Di Natale ve 92. dakikada Quagliarella'dan geldi.

 

Slovakya bu galibiyetle puanını 4'e yükseltip ikinci sırada grubu tamamlarken, İtalya 2 puanla grubu son sırada tamamladı. İtalya böylece Dünya Kupası tarihi boyunca ilk kez grupları son sırada tamamladı.

İTALYA TANINMAYACAK HALDE...
Son şampiyon İtalya, Slovakya karşısında tanınmayacak kadar kötü bir futbol ortaya koydu. İlk grup maçında Paraguay karşısında berabere kalan ancak ortaya koyduğu futbolla umut veren Gök Mavililer, Yeni Zelanda beraberliğiyle durumunu riske atmıştı. Slovakya karşısına beraberliğin bile yetebileceği bir avantajla çıkan İtalya, Vittek'in golleriyle Dünya Kupası'nın dışında kaldı. Maça çok kötü başlayan ve ilk yarıda neredeyse hiçbir pozisyon yakalayaman İtalyanlar, güvendikleri savunmalarında da istediklerini bulamadılar. Savunmada beklenmeyen açıklar veren İtalyanlar, Di Natale'nin golüylü son dakikalara umutlu girdi ancak maç sonunda gülen taraf Slovakya oldu. İtalya son 10 dakikada inanılmaz bir baskı yaptı, bu baskıda golleri de buldu ancak bu goller İtalyanları kötü sondan kurtaramadı.

VITTEK'TEN ŞIK GOL...
Slovakya ile İtalya arasında oynanan karşılaşmada açılış golü Robert Vittek'ten geldi. 25. dakikada İtalya'da De Rossi kritik bölgede hata yaptı. Bu hatayı iyi değerlendiren Hamsik yerden bir pas yolladı ve Vittek topu iyi kontrol etti. Bir anda kaleyi karşısına alan Vittek, yerden düzgün bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0.

VITTEK DURMUYOR...
Ankaragücü'nün Slovak yıldızı Robert Vittek, İtalya'yı yıkan isim oldu. Takımının ilk golünü atan Vittek, ikinci golünü de 74. dakikada İtalyan ağlarına gönderdi. Sağ kanattan gelişen atakta, Hamsik topu kontrol eder etmiz, yerden ceza sahasına ortasını yaptı, kale içine çok iyi hareketlenen Vittek, sağ ayağının içiyle yaptığı düzgün vuruşla rakip ağları bir kez daha sarstı. 2-0.

DI NATALE UMUT VERDİ...
Vittek'in ikinci golünden sonra umutları iyice azalan İtalya'ya heyecan veren gol 81. dakikada Di Natale'den geldi. İtalya hızlı hücum şansı yakaladı. Quagliarella bir anda kaleci Jan Mucha ile karşı karşıya kaldı. Quagliarella vurdu kaleciden döndü, dönen topu Di Natale tamamladı ve İtalya yeniden umutlandı. 2-1.

KOPUNEK FARKI YİNE 2 YAPTI...
Slovakya tam bunalmışken, üçüncü golünü oyuna henüz iki dakika önce giren Kopunek ile buldu. Straba'nın yerine oyuna 87. dakikada dahil olan Kopunek, hızlı gelişen atakta kaleci ile karşı karşıya kaldı, aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 3-1.

İTALYA DİRENDİ...
İtalyanlar son ana kadar baskısını sürdürdü ve tur için umut peşinde koştu. Quagliarella 91. dakikada müthiş bir gole imza attı. Kaleye yaklaşık 25 metre uzaklıkta topla buluşan İtalyan oyuncu, çok şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 3-2.

36 SENE SONRA İLK KEZ...
İtalya, son şampiyon ünvanıyla geldiği Güney Afrika'da ilk turda şampiyonaya veda ederek büyük bir hayal kırıklığı yarattı. İtalyanlar tam 36 yıl sonra ilk turda dünya kupalarına veda etmiş oldu. Bu turnuvadan sonra görevini bırakacağı açıklanan Lippi de İtalya milli takımana kötü veda etmiş oldu.




 



 

 

Etiketler :