Viyana'da binlerce çevreci küresel ısınmaya dikkat için sokaktaydı.

Viyana'da binlerce çevreci küresel ısınmaya dikkat için sokaktaydı.

VİYANA (AA) - Avusturya’nın başkenti Viyana'da binlerce çevreci, küresel ısınma, iklim değişikliği ve karbon emisyonunun azaltılması için iktidardan...

VİYANA (AA) - Avusturya’nın başkenti Viyana'da binlerce çevreci, küresel ısınma, iklim değişikliği ve karbon emisyonunun azaltılması için iktidardan "iklim koruma yasası" çıkarılmasını talep etti.

Başkentin önemli meydanlarından Maria Theresien Platz’da toplanan çevreciler, "Yarın çok geç" sloganı altında düzenledikleri gösteride, "İkinci bir gezegen yok", "Çevre için hemen eyleme geçilsin", "Daha fazla otoyolu yapılmasın" yazılı pankartlar taşıdı.

Firaydays For Future inisiyatifi tarafından düzenlenen gösteride, 2019'da düzenlenen küresel çevre eylemlerinden bu yana 4 yıl geçtiği ancak siyasilerin karbon emisyonunun azaltılması, iklim değişikliği ve çevrenin korunmasına yönelik gerekli adımları atmadıkları vurgulandı.

- "İklim koruma yasasını"

Büyük çoğunluğunu lise öğrencilerinin oluşturduğu göstericiler, Avusturya’da hükümetin zaman kaybetmeden "iklim koruma yasası"nı yürürlüğe sokması gerektiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından göstericiler, şehrin önemli caddelerinden Ringstrasse’yi trafiğe kapatarak Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık binalarının bulunduğu Ballhausplatz’a yürüdü.

Siyasi partilerin merkez binalarının da bulunduğu güzergahtan geçen göstericiler, özellikle iktidarın büyük ortağı merkez sağ Avusturya Halk Partisi’ne (ÖVP) tepki göstererek, son 6 yılda iktidarda olan partinin küresel ısınma konusunda yeterli düzenlemeleri hayata geçirmediğine dikkati çekti.

- "Aşırıcı eylemlere hayır"

Çevreciler ayrıca başkentin önemli caddelerini yaklaşık 3 aydır her gün farklı bir noktada düzenledikleri kısa süreli eylemlerle trafiğe kapatan Next Generation isimli marjinal grubun da eylemlerini sonlandırmasını talep etti.

Firaydays For Future inisiyatifi, sosyal medya hesaplarında yaptıkları açıklamada, bugünkü çevre gösterilerinin dünyanın birçok şehrinde eş zamanlı düzenlendiği bilgisini paylaştı.

Bu arada, başkentin dışındaki şehirlerde de çevreciler gösteriler düzenledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.