Viyana'dan İsrail'e Lanet

Viyana'dan İsrail'e Lanet

Terör devleti İsrail Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaklaşık 20 bin kişinin katılımıyla protesto edildi.

İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine yönelik saldırısı, Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaklaşık 20 bin kişinin katılımıyla protesto edildi.

Avusturyalı resmi makamlardan yapılan açıklamaya göre, Avusturya İslam Federasyonu tarafından düzenlenen ve 127 sivil toplum örgütünün katıldığı İsrail'i protesto gösterisine, Türk dernekleri ve kentte yaşayan Müslümanlar başta olmak üzere Avusturyalı sol örgütler de destek vererek, "Uluslararası Dayanışma" platformu adıyla yürüyüşe katıldı. Gösteriye Müslüman, Hıristiyan, Yahudi cemaati ile çeşitli inançlardan yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Göstericiler, yürüyüş sırasında, üzerinde Mavi Marmara yazılı gemi maketini Viyana caddelerinde çekerek yürüttüler. Sık sık tekbir getiren göstericiler, İsrail aleyhtarı sloganlar attılar.

Viyana kent merkezindeki opera binası önünde toplandıktan sonra, Ring caddesini izleyerek Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı sarayı önündeki büyük alanda hazırlanan yerlerine ulaşan göstericiler, burada organizatörler yapılan konuşmaları dinlediler. Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde toplanan göstericilere hitaben konuşan Filistinli Emir Zeydan, saldırıda hayatlarını yitirenler için adalet istediklerini ifade ederek, 'atalarımız' diye söz ettiği Osmanlı Devleti'nin tarihte Yahudilere her zaman yardım ettiğini ve Türklerin Avrupa'daki soykırımdan kaçan Yahudileri kurtardığını anlattı. Zeydan, "Devlet terörüne karşıyız ve İsrail'in giriştiği bu insanlık dışı saldırının sorumlularının bulunarak cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.


Sivil toplum örgüt temsilcileri de, yaptıkları konuşmalarında, İsrail'in savunmasız, suçsuz ve iyi niyetli yardım filosuna yaptığı kanlı saldırıyı 'insanlık dışı' bulduklarını, Gazze'deki ambargonun derhal kaldırılması gerektiğini belirtti. Konuşmacılar ayrıca Türkiye'ye de teşekkür ederek hayatını kaybedenleri saygıyla andıklarını kaydettiler.

Gösteriye katılan sivil toplum örgütü temsilcisi Nihat Saymaz, İHA'ya yaptığı açıklamada, "İsrail'in yaptıklarına karşı bir miting düzenledik. Bu mitinge 20 binin üzerinde katılım gerçekleşti. Burada verilen mesajlar İsrail'e ulaşacaktır. İsrail'in, Filistin ve Gazze'deki ambargosunu kaldırmasını istiyoruz" dedi.

Emine Çobanoğlu isimli bir üniversite öğrencisi ise, "İnşallah savaşlar son bulur, İsrail'in saldırıları son bulur. İnşallah insanlar huzur içinde yaşarlar bundan sonra. İsrail Filistin'i ve Gazze'yi rahat bıraksın. Şehitlerimize rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun" şeklinde konuştu.
Topluluk, mitingin bitimiyle olaysız bir şekilde dağıldı. Viyana polisinin geniş önlemler aldığı görüldü.

 MEHMET EMİN AVCI-VİYANA-İHA

Etiketler :