Volkan Konak'ın 'din düşmanı' isyanı

Volkan Konak'ın 'din düşmanı' isyanı

'Lifor' albümüyle Radyo 7’den Erkan Koç’a konuk olan Volkan Konak, 'din düşmanı mısın ya da başörtüsü karşıtı mısın?’ sorularına içten cevaplar verdi.

Enis Dursun'un haberi

Üç yıl aradan sonra DMC Müzik etiketiyle piyasaya çıkan Lifor isimli son albümüyle Radyo 7 ye konuk olan Volkan Konak, Radyo 7 Genel Yayın Yönetmeni Erkan Koç’un sorularına içten ve samimi cevaplar verdi. Görsel ve yazılı basında kendisi ile ilgili yayınlanan asılsız habere açıklık getiren sanatçı “Özgür bir Şövalyeyim” dedi...

Geçen haftalarda “Volkan Konak Amerika karşıtıydı, milyon dolarlar teklif eden içecek firmasının reklamlarını elinin tersiyle itti ama daha sonra Amerikan arabalarına biniyor, ikinci el bir Amerikan arabası aldı, içini şöyle döşedi onun da Amerikan karşıtlığı yalanmış” diye bazı gazetelere haberler yayınlandı.

Bu çok külüstür bir mantık, bizim oralarda biz buna külek kafalılık deriz. Dolayısıyla şöyle söyleyeyim; Amerika’nın sömürgecilini eşkıyalığını, hal bilmezliğini onaylamıyoruz ki zaten bunun mücadelesini veriyoruz. Amerika’dan çok daha tehlikelisi İngiltere’dir, Fransa’dır, Almanya’dır. En büyük sömürgeci Avrupalılardır.

Amerika Avrupa’dan giden eşkıyaların, kanun kaçaklarının kurduğu bir ülkedir, ne bekleyebiliriz ki Amerika’dan. Amerika’nın %50 si bizim gibi düşünüyor. Bu rejiminden rahatsız olan milyonlarca insan var, yapılan mitingleri kimse görmüyor mu? Onlara niye elimizi uzatmayalım, bu bir.

İkincisi; Türkiye’de benim bineceğim ülkemin yaptığı bir araba yok! Var mı? Ya Fransız, ya Alman ya Japon doğrumu? Amerika’nın yaptığı uçağa da bir şekilde biniyoruz, deveye binen eşeğe binen var mı? Bu bir zamanlar Cem Karaca ve Ahmet Kaya’ya da yapıldı. Ama ben yemem, Cem Karaca çok medeni bir insandı ama ben o kadar medeni değilim. Evet arabam var fakat yayladaki hobi arabamdır.

Eski arabalara karşı bir hobim var. Bir tane 63 model chevrolet, bir tane 74 model cc 5 jeep var dağlarda gezdiğim, eski model bir volkswagenim var. Anlayacağınız eski arabaları seviyorum tamirhanede vakit geçirmek arabalarımla ilgilenmek orada çay içmek benim hobim.

Bazı arkadaşlar bu haberleri yaparak iş güzarlık yapıyor, beyni naftalin kokuyor onların. Cem Karaca’ya Ahmet Kaya’ya yaptıkları külüstür faulleri ben yemem. Bu haberler benim umurumda değil. Ben bu resimleri daha önce gördüm başka yollar bulsunlar. Volkan Konak en iyi arabaya biner, istediği arabaya alır, gerekirse uçakta helikopterde alır hiç kimseyi enterese etmez.

"BANA FİLM VE REKLAM TEKLİFİ İLE GELMEYİN"

Reklamlarla ilgili haberlere gelince; yanlış söylüyorlar, evet ben o reklamı kabul etmedim. Ayrıca banka reklamlarını, boya şirketlerinin reklamlarını da içecek firmalarının reklamlarını da kabul etmedim. Rakamlarda doğru fakat ben reklamlarda oynamam diyorum.

Bu Finlandiya markası öbürü bilmem ne markası diye değil demedim öyle bir şey. Reklamların geneli için geçerli bir söylem bu, hiçbir reklamda yer almam. Ben müziğin dışında hiçbir iş yapmam. Benim sanatımla ilgili konser sponsorum olsunlar varım.

Fakat ben reklamlarla inandırıcılığımı kaybettirmek istemem. Benim sözüm kılıçtan keskindir. Bir insan reklamlarda niye oynar? Para için ben oradan gelecek parayı istemiyorum. Buradan da söylüyorum kimse bana reklam filmi ile dizi teklifi ile gelmesin.

Evet, Amerikan emperyalizmine karşıyım her konserimde tam bağımsız Türkiye diyorum. Almanya’ya da karşıyım, Fransa’ya da karşıyım, İngiltere’ye de karşıyım. Dünyanın en büyük ırkçı ülkeleri ve sömürgecileridir. Londra’yı niye gidip görmeyeyim Londra dünyanın malı, İngilizlerin babasının malı değil.

Benim ideolojim yalpalamadan aynıdır, benim DNA’m, metabolizmam değişmez. Benim ideolojim hümanist, ırkçı olmayan, inanç faşisti olmayan, insan seven, sosyal demokrat ve emekten yana olan bir yapım var. Ama asla fanatik olmadım.

GAZETE SATMAK İÇİN BENİ KULLANDI

Depremle ilgili senin söylemediğin ama söylemişsin gibi hakkında yazılan haberler oldu. Bunlar ne amaçla yapılıyor?

Bilenler bilir 100 metre öteden kamera sizi çeker zoom yapar yanındaymış gibi görünür. Bir akşam yemekten çıkıyorum sokak kalabalık gürültü var, arabada müzik var adamların sorduğu soruyu bile duymuyorum.

O arada bazı sanatçı arkadaşların Ankara’da otelde yaşanılan olaylarla haberleri çıkmış onunla ilgili bir sorular soruluyor diye gardımı aldım “beni ilgilendirmiyor” cevabını verdim. Çünkü bu tür konularla ilgili konuşmam ben. Sen alıp altına da şehitlerle ilgili ne düşünüyorsunuz sorusunu yapıştırırsan cevaba da beni ilgilendirmiyor kısmını yerleştirirsen sonuç bu olur.

Gazetede haberi yapan arkadaşa gittim neden böyle bir şey yaptınız diye sordum, bana verdiği cevap; biz gazete olarak tutunabilmek için agresif haber yapmak zorundayız. Cevaba bakar mısınız…

Bana yapılanı boşver, kayadan rüzgar geçer tozunu alır. Deprem de enkaz altında kalan insanların üstüne basarak böyle bir haber yapmak insanlığa sığar mı? “Volkan Konak depremle ilgilenmem dedi” bu ne aşağılık bir iftiradır. Bırak sahneye çıkan profesyonel bir sanatçıyı Bu soruyu ilkokul çocuğuna sorsan böyle bir cevap vermez.

BEN HUMANİSTİM

Bu benim ideolojime aykırı. Ben hümanistim. Bende Irk yoktur, bölge yoktur. Dünya sınırlara katılmam. Neyse bir hafta sonra gazetenin başyazarı özür yazısı yayınlayınca olay kapandı ama üzüldük.

Van depremi olduğunda ilk ayağa kalkan Yavuz Bingöl, Edip Akbayram ve bendik. Ayıptır söylemesi yardım kampanyaları düzenledik, Van’da ev yaptırıyorum. Yakında Açılışını yapacağız…

Sorun ne biliyor musun? Ben olayı çözdüm. Volkan Konak’ın bankada çeki yazılmaz, ailesi ile magazinsel olayları yok, kendi vergi dairesinde dördüncü sırada vergi ödeyendir. Adam berrak bir su gibi yaşıyor e bir şey yapmamız lazım. Çünkü Volkan vergide dördüncü oldu fakat bunun haber değeri yok!

Haber değeri olman için vergi yüzsüzü olman lazım. Onu da bende bulamıyorlar. Buldukları Volkan Konak 98 model Amerikan arabasını restore etti Amerika karşıtlığı yalanmış. Bu kadar külek kafalılık olmaz. Onlara sözüm vur kıçına rahvan gitsin.

DİN DÜŞMANI MISIN?

Radyoya gelen bir mesajda “din düşmanı, Müslüman düşmanı bu adamı radyoya nasıl konuk edersin?” diyorlar. Din düşmanı mısın?

Bu tür düşünenler varsa iftira atıyorlar. Bunlar gerçek din düşmanlarıdır. Bu Emevi kültüründen geliyor. Hz. Ali’yi namaz kılarken dinsiz diye arkadan hançerleyerek şehit edenler var ya onların kültüründen insanlar.

Hz. Muhammed’in kızını verdiği, Allah'ın Aslanı dediği, konuşan Kur-an dediği Hz. Ali’yi niye öldürdüler, dinsiz diye! Şimdi onu dinsiz diye öldüren bizi ne yapar kim bilir?

Benim dedem molla eğitimi almıştır, onun oğlu hafızdır. Maçka Belediyesi'ne gittiklerinde resimlerini görebilirler. Cerrahpaşa’yı yazan ablam başı bağlıdır, 5 vakit namazını kılar. Bir kere hepsini boş ver ben uygar bir insanım uygar insan başkasının inancıyla, ırksal ayrılığıyla uğraşmaz, ben uğraşmam.

Fesat insanlar bunlarla uğraşır. Benim bu tür düşünenlerle aynı dinde olmam mümkün değil. Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri önyargıdır. Benim dinim Mevlana, Yunus Emre dinidir. Ben hayatım boyunca kimseye iftira atmadım.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ı sevmiyorum. Benim ülkeme geliyorsan değerlerime saygı duyacaksın. Nasrettin hocanın mezarı, Mevlana’nın türbesi, Fatih Sultan Mehmet’in mezarı, Atatürk’ün mezarı ziyaret edilmesi devlet geleneği ise gerekiyorsa ziyaret edeceksin arkadaş.

Aklı sıra Anıtkabir’i Ankara’yı by-pass yapıyor. Benim insanıma saygı duyacaksın Mehmet Akif'e de, Fatih Sultan Mehmet’e de saygı duyacaksın. Bizim devlet adamlarımızda onu İstanbul’da ağırlıyorlar. Ben olsam ilk uçakla geri gönderirim. Ben de dedim ki o çorap kokulu adam bir görselini gördüm, bu tabiri kullandım. Çünkü paspal bir adam... Vay efendim çorap kokulu adamlar dedi diye yazıldı çizildi.

Benim kendi ülkemin insanına ağzımdan tek kelime kötü bir laf çıkmaz kendimi yok ederim. Türkiyemin 7 bölge insanına ağzımdan tek bir kötü laf çıkamaz. Bu tür fesat ve evhamlı insanların işleri iftiradır. Öz geçmişimi çok merak eden varsa Maçka’ya gider dedelerimin molla olduğunu, hafız olduğunu görür benim kim olduğumu öğrenir. Biz İslam dinini çok iyi biliriz. Ama onlar gibi ağzımızla değil kalbimizle ve beynimizle yaşarız. Bu soruyu sorduğun için çok teşekkür ederim. Beni çok rahatlattı.

Ama bunlar olacaktır. Volkan Konak için magazin bulamıyorlar, açık bulamıyorlar, e minnetsizde bir adam, lafını da esirgemiyor, ezilip büzülmüyor bir yerden vurmak lazım nerden vuracaksın? Başka bir alan kalıyor mu geriye?

Benim bugün ticari yolsuzluğum olsa , yüz kızartıcı bir iş yapsam, veya aşna fişne işleri yapsam her gün başka bir kadınla görünsem bu konular açılmaz o yüzden bu konulara giriyorlar. Mevlana ve Yunus Emre benim pirimdir.

KONSERE BAŞÖRTÜLÜLER GELMESİN DEDİ Mİ?

Bir haber daha çıkmıştı, çok dilden dile dolaştı. Benim konserlerime başörtülüler gelmesin dedin mi abi?

Bu sorular benim lehime Erkan, insanlar aydınlanmış oluyor. Bunu hangi gerizekalı söyleyebilir. Ben geri zekalı olduğumu düşünmüyorum. Bu şuna benzer ben Trabzonsporluyum Fenerliler gelmesin. Bu ayıptır. Bu emevi zihniyetidir. İftira at öldür, iftira at yak gitsin. Bunun adı faşistliktir.

Tekrar söylüyorum Cerrahpaşa’yı yazan ablam başı örtülüdür ve 5 vakit namaz kılar. Bu aşağılık kompleksinden ve iftiralardan kurtulmamız lazım. Ayıptır bunlar. Aksine Benim konserlerimde çok özgürdürler ve ben yanlış anlama olmasın diye onlara daha fazla ilgi gösteririm.

Tek tek zaman ayırırım. Uygar bir insan sanatçı olmuş bir insan başkasının kılık kıyafetiyle uğraşır mı? İster şortla gelirler, ister pardüse ile ister donla gelir bana ne ya. Hayatım boyunca böyle fesatlıklarım olmamıştır. Benim değişik inançlara mensup arkadaşlarım var. Budist’te var ateistte var.

Tarikat ehli arkadaşımda var. Cübbeli Ahmet Efendinin müridi arkadaşım ilk defa evine CD aldı. Bizim evde müzik yoktu ama seni dinlemek için aldım diye esprisi bile oldu. İnternette kayanın arkasına saklanıp ateş edenler var. İnternet ortamında çıkan haberlere teveccüh göstermeyin. Yaşadığım sürece ben insanıma ve ülkemin değerlerine asla ve asla kötü bir söz söylemedim. Varsa ellerinde bir delil karşıma çıksınlar, ispatlasınlar.

Yıllarca komünist dediler. Maçkalıyız diye bize yıllarca komünist dediler şükür vazgeçtiler söylemekten. Hâlbuki biz Ecevitçiyiz. O zaman bir Ecevit bir Demirel var. Hatırlayın; “yaktın bizi keloğlan, kurtar bizi kara oğlan” Babam da Ecevit benziyor. Dedem, CHP’den belediye başkanı falan… Ecevit kökünden geliyoruz. Komünist komünist diye söylemleri vardı.

Son seçim sonuçlarına ne olur YSK’ya girin bakın. Maçka’dan 20 tane TKP oyu çıktı. Of’da 19 tane, Hayrat’ta 7 tane Demek ki Of’da diğerleri de komünist. Olabilir mi böyle bir şey. Trabzon’un ilçelerinde hangi parti ne kadar oy almış girin bakın. Hani nerde komünist?

İnanç kutsaldır ve masumdur. İnancın içine ticaret ve siyaset katıldığı zaman kirlenir. Uygar insan başkasının inancını sorgulamaz. İster sol ister sağ ideolojiden olsun sorguluyorsa sığ insandır.

İFTİRA ATANLARA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Reklam arasında Yunus Emre’den Eyüp Peygamberden bahsediyordun…

Evet. Eyüp peygamberin sabrından. Yunus Emre’nin hoşgörüsünden. Anadolu kültürünü çok önemsiyorum. Pir Sultan,Hacı Bektaşi-ı Veli çok özel büyüklerimiz. Hepsi benim kıymetimdir. Seversin sevmezsin saygı duyarsın duymazsın aynı pencereden bakmayabilirsin,ama saygısızlık yapmazsın.’’Hayatım boyunca kadife eldiven giymiş elle dokundum insanlara.’’

2 Tane olgu benim için çok önemlidir. İftira ve ekmekle oynama. İnsanlar öldüğü zaman hoca söz alır ya hakkınızı helal ediyor musunuz? Ben böyle adamlara asla hakkımı helal etmem.Kim bana iftira atarsa asla hakkımı helal etmiyorum.

İDAMA GİTSEM DOĞRU BİLDİĞİMİ SÖYLERİM

Anadolu insanı çok farklı. Ne kadar misafirperver. Ben Diyarbakır’da, Şanlıurfa’da sevildiğimi gördüm. Bu kadar saygılı bir toplum olur mu? Dolayısıyla halk başka bir yerde. Var işte öyle berrak suyu bulandırmak isteyenler olacaktır. Şunu da söyleyeyim bak, bugün Radyo 7 de seninle konuşuyoruz diye hiç kimse geri vites yaptığımı zannetmesin, idama gitsem doğru bildiğimi konuşurum. Biz Karadenizliyiz, kitabı ortadan okuruz. Ben yaşadığım sürece Türkiyemin değerleri Nasrettin hocadan Mehmet Akif Ersoy’a, Fatih Sultan Mehmet’in den Mustafa Kemal Atatürk’e hepsi benim. İster onaylayın ister onaylamayın.

Ağaç düşer yakınına yaslanır, bizim bizden başka kimimiz var. Elma dibinden uzağa düşmez. Ben bu coğrafyayı içerisindeki insanlarla seviyorum. farklı düşünceler mutlaka olacaktır. Bu bir renktir.

KANAL 7'DE DE ÇALIŞAN BU ÜLKENİN İNSANI DEĞİL Mİ?

Bana gelen mesajlardan o adamı nasıl davet edersin diyenler gibi, senin sayfanda da vay efendim senin Radyo 7 de ne işin var diyenler oluyordur.

Ben bunlarla mücadele ediyorum. Bu aşağılık kompleksi biliyor musun?

Peki Volkan abi sen televizyon, yada radyo programı seçer misin?

Seçmem niye seçmem biliyor musun? Benim ideolojim belli, dünya görüşüm belli. Hayatım boyunca fanatiklerden uzak durdum futbolda da siyasette de. Samanyolu televizyonun da çalışanlar, Kanal 7’de çalışanlar bu ülkenin insanı değil mi? Ben buraya gelerek ne kaybettim veya burası ne kaybetti? Dolayısıyla böyle fanatik insanlardan uzak durmak lazım…

Saygısızlık etmem ama ahbaplıkta etmem.Bana kimse birşey dikte ettiremez. Dolayısıyla ben özgür bir şövalye olarak yaşadım hayatımda, doğru bildiklerimi söyledim. Onlar, bunlar kimseyi ayırmadım ideolojik olarak, inanç olarak. Ben hayatımda çok kişiyi gömmüş insanım. Ailemden birçok kişiyi kaybettim. Ruhun terbiye olmuştur.

Dünya’da ne kadar yaşayacağımı biliyorum bak ben sana açık söyleyeyim mi. Sülale hesabını ortalama hesap yaptım. Allah’tan anne tarafı fazla yaşıyor da ortalama düzgün çıktı. Baba tarafı hemen yatıp ölüyor. Teknik bir şey olmazsa uçak filan düşmezse yaşayacağım ne kadar biliyor musun?

Ortalama 30 yılbaşı göreceğim. 30 senemi iyi bir şekilde doldurup jübilemi yapacağım.Ben uğraşamam böyle fani işlerle. Ben seveceğim sevileceğim sonra ittir olup gideceğim kardeşim. Ben ırksal ,inançsal ayrılıklara giremem.

Belki o arkadaşlar 500 sene yaşayacak hayırlı işler, ama ben 800 sene yaşamayacağımı biliyorum.O yüzden Kanal 7’de benim Star’da benim Samanyolu’da benim beğenirsin beğenmezsin benim ülkemin insanı kardeşim.

Yılların bu meslek içerisinde geçiyor. Senin hem yayın esnasındaki konuşmaların hem dinleyenlerin sana yaklaşımı hani parayı görünce şımaran çok insan gördükte biz, sen hani büyüdükçe küçülmesini bileceksin derler ya bunu hakikaten gösteriyorsun.

Volkan Konak: Benim metabolizmam ve DNA’m şımarmaya müsait değil. Efendi olmak için kodlanmıştır. Bir kere ben minnetsiz bir adamım. Dünya’da her türlü hazzı yaşayabilecek güçteyim, ama ben sıkılmadan bir hafta lahana çorbası da yiyebilirim, patates haşlaması da yiyebilirim. Hiç öyle hırsım daha daha diye olmadı. Buğday başağın içi doldukça başı eğilir boş buğday dik durur. Kendini beğenmişler,şımarıklar cahildirler.Bilge insan mütevazi olur başı eğik olur.Ben bu mesleği ün, şan için yapmıyorum. 8 sene konservatuar okudum, mesleğim diye yapıyorum. Mesleğimi ortaya koyarken bir taraflarımı da yırtmıyorum. Adam olmayan beni dinlemeyecek.

Volkan abi her albümde mutlaka seninle buluşuyoruz. Bir 3 sene daha uzatmayalım. Mesela bir sene bir buçuk sene sonra bir ara program yapalım seninle…

Volkan Konak: ‘’Sen benim uğurumsun. Ancak şarj oluyorum. Burada beni çok iyi karşılıyorsunuz. Sen zaten arkadaşımsın, kurum olarak da çok memnunum. Kanal 7 haberlerde Ahmet Hakan buradayken konuğu oluyordum her yıl. Seni zaten seviyorum bana uğur getiriyorsun o yüzden söz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum