Volkswagen ve Porsche 800 bin aracını geri çağırıyor

Volkswagen ve Porsche 800 bin aracını geri çağırıyor

Volkswagen (VW) ve bünyesinde bulunan Porsche, dünya genelinde yaklaşık 800 bin 477 otomobili geri çağıracak. Sebebi ise.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen(VW) ve bünyesinde bulunanPorsche'nin, pedal sistemindeki bir parçanın gevşeme ihtimali nedeniyle dünya genelinde yaklaşık 800 bin 477 otomobili geri çağıracağı bildirildi.

VW’den yapılan açıklamada, 2011-2016 arasında üretilen 391 binTouareg model aracın pedallarının rulman bölümündeki kilitleme halkasının gevşemiş olabilme ihtimali nedeniyle servis istasyonlarına geri çağırılacağı kaydedildi.

Açıklamada, bu araçların yaklaşık 58 binin Almanya'da bulunduğu ve söz konusu parçanın doğru montaj edilip edilmediğinin servislerde kontrol edileceği ifade edildi.

Sorunun iç çalışmalar sonucunda tespit edildiği ve devam eden üretimde düzeltildiği belirtilen açıklamada, ücretsiz servis hizmeti programının mümkün olduğunca çabuk planlanacağı ve düzeltme işleminin yarım saatten az süreceği aktarıldı.

Porsche’den yapılan açıklamada ise 2011-2016 yılları arasında üretilen, dünya genelinde 409 bin 477 Cayenne model aracın, aynı arıza ihtimali nedeniyle ihtiyatlı denetim için incelenmek üzere geri çağrılacağı bildirildi.

Bu araçların 88 bin 300'ünün ABD'de ve 10 bin 370'inin de Kanada'da bulunduğu belirtilen açıklamada, bunun tamamen önlem amaçlı bir uygulama olduğu, arıza nedeniyle hiçbir kaza veya yaralanmanın rapor edilmediği kaydedildi.

Söz konusu arıza ihtimali nedeniyle toplamda 800 bin 477 otomobili geri çağıracak olan VW, daha önce de dizel araçlardaki emisyon testi skandalı nedeniyle binlerce aracını geri çağırmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.