VOLVO S 80 DÜNYA’NIN EN GÜVENİLİR 4 OTOMOBİLİ

VOLVO S 80 DÜNYA’NIN EN GÜVENİLİR 4 OTOMOBİLİ

ABD Otoyol Sigorta Enstitüsü (IIHS) 2010 modelleri arasın da Dünya’nın en güvenilir ve en sağlam 27 otomobilini belirledi.

Atila Altuntaş/Stockholm

ABD Otoyol Sigorta Enstitüsü (IIHS) 2010 modelleri arasın da Dünya’nın en güvenilir ve en sağlam 27 otomobilini belirledi.

 

Ford, Subaru ve Volkswagen’in ilk üçe girdiği sıralama da İsveç’in Volvo S80 markalı otomobili dünya’nın en güvenilir 4. Arabası olarak seçildi.

 

VOLVO S 80 ÖZELLİKLERİ

 

Volvo S80, özellikle daha çok sürüş keyfine göre ayarlanmış şekilde geliştirildi. Volvo’nun 315 beygir gücüne sahip ve 440 NM tork üreten kompakt enine yerleştirilmiş V8 motoru ilk kez bir model de sunuluyor.

 

Dünya çapın da birinci sınıf güvenlik önlemleri ve çevreye duyarlılığa sürekli odaklanma, yepyeni Volvo S80’in İskandinav lüksü anlayışına katkı da bulunan etkenler.

 

Volvo S80’de Yeni S80’de, güvenlik alanında daha da geliştirilmiş ve patentli yapı ile yeni aktif güvenlik sistemleri gibi özellikler bulunuyor. Örnek olarak; yepyeni S80, Adaptif Hız Sabitleyici (Adaptive Cruise Control), Fren Destekli Çarpışma Uyarısı (Collision Warning and Brake Support) özelliklerine sahip ilk Volvo modeli. Ayrıca S80, gelişmiş PCC (Personal Car Communicator - Kişisel Araç İletişim Sistemi) uzaktan kumandası, çok sayıda akılcı güvenlik ve emniyet fonksiyonları ile de dünyada bir ilk.

Volvo Cars ayrıca, içi dışı temiz olan bir aracını oluşturma doğrultusunda da bir adım daha atıyor. Gelişmiş klima sistemi ve özenle seçilmiş iç malzemeleriyle Volvo S80, İsveç Astım ve Alerji Vakfının son derece katı kriterlerine uyan Clean Zone Interior Package (Temiz İç Mekan Paketi) ile donatılmış.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :