Vücudundan 18 kene çıkarıldı

Vücudundan 18 kene çıkarıldı

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde vücudunda 18 kene tespit edilen 3,5 yaşındaki çocuk tedavi altına alındı.

H.Y, sokak köpekleriyle oynayan 3,5 yaşındaki oğlu U.Y'nin karnında kene gördü. Hanönü Merkez Sağlık Ocağına götürülen çocuğun vücudunun çeşitli yerlerine yapışmış 11 kene, sağlık ekiplerince çıkarıldı.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle Taşköprü Devlet Hastanesine gönderilmesine karar verilen çocuğun annesi, akşam banyo yaptırırken oğlunun çamaşırlarında 7 kene daha gördü.Ailesi tarafından hastaneye götürülen çocuk, tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

Hastane yetkilileri, çocuğun durumunun iyi olduğunu, tetkiklerinin sürdüğünü, KKKA hastalığı tespit edilmediğini bildirdi. H.Y, oğlunun sokak köpekleriyle oynamayı çok sevdiğini belirterek, ''Oğlumun karnında kene gördüm. Hanönü Merkez Sağlık Ocağına götürdüğüm oğlumun vücudunun çeşitli yerlerinde 11 kene bulundu.

Akşam evde banyo yaptırırken annesi vücudunda ve elbiselerinde 7 kene daha buldu. Oğlum Taşköprü Devlet Hastanesine sevk edildi. Burada 3 günde bir test yapılıyor. Şu ana kadar herhangi bir hastalık bulunamadı'' dedi.

Etiketler :