Vural: Külliyen yalan

Vural: Külliyen yalan

Başbakan Erdoğan'ın 99 yılında MHP’nin de içinde bulunduğu hükümet ile Öcalan arasında görüşme olduğu yönündeki sözlerine Oktay Vural'dan yanıt gecikmedi. Vural O sözleri böyle değerlendirdi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan’ın, 1999 yılında MHP’nin de içinde bulunduğu hükümet ile Öcalan arasında görüşme olduğu yönündeki sözlerinin "yalan" olduğunu savunarak, “İftiralar atıyor. Kendisi İmam Hatipten mezun olmuş, herhalde dersleri kaytarmış ki iftira hatibi olmuş” dedi.

Vural, konuya ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Başbakan’ın hedefinde MHP ve Devlet Bahçeli olduğunu belirten Vural, “Başbakan’da panik atak devam etmektedir. Başbakan’a teşhis konmuştur. MHP korkusu paçalarının tutuşturmuş durumdadır. Onun için de, dünkü grup toplantısında sürekli MHP’yi eleştirmektedir. Başbakanın gündeminde bebek katili yoktur; gündeminde MHP vardır. Başbakan müflis tüccarı gibi iflasını istemiştir. Başbakan aciz vesikası edinmiştir. Başbakan’ın elinde iki vesika vardır: biri aciz vesikası ve müflis tüccar vesikası” ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN MİLLETİN BALIK HAFIZALI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP’nin de koalisyon ortağı olduğu 1999 yılında Öcalan ile görüşmelerin olduğu yönündeki sözlerini anımsatan Vural, “Başbakan milletin balık hafızalı olduğunu düşünüyor. Bu, artık çıkmaz sokağa girdiğini gösteriyor. İftiralar atıyor. Kendisi İmam Hatipten mezun olmuş, herhalde dersleri kaytarmış ki iftira hatibi olmuş. Sayın Başbakan Türkiye Cumhuriyeti Devleti terörle mücadelesini kazanmıştır. Sen geldiğimiz bu noktada Türkiye’nin terörle mücadelesini görmeyecek kadar PKK’ya teslim olmuştur. Dün Öcalan ‘Memleketin hizmetindeyiz’ diyerek teslimiyet içerisindeydi, bugün teröristbaşı devletle aynı tartıya çıkacak konuma getirilmiştir” dedi.

KÜLLİYEN YALANDIR

Başbakan Erdoğan’ın sözleri içen ‘Külliyen yalandır’ ifadesini kullan Vural, o dönemde hiçbir pazarlığın ve müzakerenin olmadığını belirterek, “Türk milletinin izindeyim’ noktasından ’PKK’nın izindeyim’ noktasına gelmiştir. Dün yapılan şerefli mücadeleyi karalamaya hakkında yok ,haddin de yoktur. Senin yaptığın bu kirli pazarlıkları, şehitlerimizi gazilerimizi yürütülen mücadeleyi alet edemezsin” dedi.

Vural, basın toplantısında soruları da yanıtladı. Yeni anayasa ile ilgili soru üzerine Vural, “AKP taktik adımlarla, AKP, BDP ve PKK anayasası bu millete zorla dayatmak istemektedir. İmralı’da, Oslo’da yapılan pazarlık Meclis’te AKP ve CHP tarafından yürütülmek istenmektedir. Bunlar minareyi çalmışlar kılıf arıyorlar, o kılıfı bir türlü oluşturamadılar. Karınlarından konuşmasınlar” diye konuştu.

Vural, milletvekilleri ile yeni düzenlemenin sorulması üzerine, ”Sussam gönlüm razı değil, söylesem tesiri yok” ifadesini kullandı. Basın mensuplarının sözlerinin ne anlama geldiğini sorması üzerine Vural, “Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum