Vural'ın Dereağzı maceraları

Vural'ın Dereağzı maceraları

17 Marttaki telefon görüşmesinde Yılmaz Vural, Fenerbahçe Altyapı Sorumlusu Cemil Turan'a 'Artık şu işi bitir' diyor.

Futbolda şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve savcılıkça tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Konyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural'ın Fenerbahçe-Konyaspor maçından bir gün sonra Dereağzı Tesisleri'ne gerçekleştirdiği ziyaret, organize polisi tarafından teknik ve fiziki takiple adım adım izlendi. SABAH, Vural'ın tesislere gelmesi ve sonrasında havalimanına kadar Fenerbahçeli yöneticiler tarafından uğurlanmasıyla ilgili telefon kayıtlarına ulaştı. Fenerbahçe'nin 2-0 galip geldiği maçın ardından Vural'ın Fenerbahçe tesislerine gidişi "Anlaşmanın gereğini yerine getirme talebi" olarak değerlendirildi. Görüşme, tapelere şöyle yansıdı:

'TRABZON GÖNDERDİ Mİ?
'Maç akşamı Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Kulüp Genel Müdürü Serkan Acar'ı arayarak Yılmaz Vural ile görüşüp görüşmediğini soruyor.
Aralarında şu diyalog yaşanıyor:
Yıldırım: Yılmaz'ı gördün mü, konuştun mu?
Acar: Konuştum başkanım. Oyunu çirkinleştirmediği için teşekkür ettim.
Yarın zaten gene arayacağız.
Yıldırım: Ona sor bakalım. Trabzon ona bir şey göndermiş mi?
Acar: Yarın konuşacağız.

VURAL TAKİP EDİLİYOR
Maçtan bir gün sonra Yılmaz Vural, Dereağzı Tesisleri'ne geliyor. 14 Mart günü 14:56'da yönetici İlhan Ekşioğlu, Cemil Turan'ı arıyor; Vural'ın tesislerde olduğunu belirtip gelmesini istiyor.
Bu görüşmenin ayrıntıları şöyle:
Ekşioğlu: Neredesin ya...
Turan: Bizim şey arkadaş geldi Dereağzı'nda.
Ekşioğlu: Şimdi.
Turan: Evet.
Ekşioğlu: Gideyim ben oraya.
Turan: Sen git; ben de geliyorum.
Ekşioğlu: Nerede bekliyor şimdi?
Turan: Ben şimdi arıyorum.
Sen benim odaya git, benim odaya gelir.
Ekşioğlu: Tamam.
İki dakika sonra Faruk Yaşar isimli kişi Cemil Turan'ı arıyor ve "Yılmaz Hoca burada" diyor. Cemil, "Tamam işte İlhan da geliyor. Benim oraya geçin haydi" cevabını veriyor.
Yılmaz Vural'ı fiziki takibe alan polis 14 Mart 2011 günü 16:00'da başlayan takipte Konyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural'ın aracının Fenerbahçe Tesisleri'nde park halinde olduğunu görüyor. Vural'ın saat 16:35 sularında tesislerden ayrıldığı görülüyor.

'ARTIK ŞU İŞİ BİTİR'
17 Mart günü yapılan ve Vural ile Turan arasında geçen bir telefon görüşmesinde ise Vural "Artık şu işi bitir" diyor. İkilinin diyalogu şöyle:
Vural: Artık şu işi bitir de...
Turan: İnşallah...
Vural: Ne yaptın araştırdın mı?
Turan: Evet, ararım ben seni yarın.
Vural: Tamam.
(Yılmaz Vural, savcılıktaki sorgusunda, şike iddialarını reddetti.)

'Alışverişi peşin seviyor'
26 Şubat 2011'de oynanan Fenerbahçe- Kasımpaşa maçında şike yapıldığı iddialarını araştıran Organize polisi, Cemil Turan'ın şüpheli telefon görüşmelerine ulaştı. İlhan Ekşioğlu'nun maç ile ilgili Aziz Yıldırım ve Turan ile telefon görüşmelerini tespit etti. Ekşioğlu, Yıldırım ile 25 Şubat 2011'de gerçekleşen görüşmesinde Yıldırım'ın Kasımpaşa'da Tolga'nın oynamadığını söylemesi üzerine, "Şey mi oynuyormuş?" diye soruyor. Yıldırım, "He tamam" cevabını veriyor. Emniyet, maçta Kasımpaşa'nın kalesini Fırat Kocaoğlu'nun koruduğunu tespit etti. Ekşioğlu ile Cemil Turan arasında aynı gün saat 22:01'de gerçekleşen görüşmede ise para mevzuları geçiyor.
İlhan Ekşioğlu: Hallettin mi?
Cemil Turan: Ya konuşuyorum ama alışverişi peşin sever ya pez.....k
İlhan Ekşioğlu: Ben de dedim; sana vereceğim bak kilosuna 100 lira verdik en sonda kaldı işte 100 peşin 100 vadeliydi. O vadeyi böyle halledeceğim.

KALECİYE 100 BİN TL İDDİASI
Tespitlerde Fırat'ın, Cemil Turan ile görüşme yaptığı 26 Şubat 2011'de oynanan Fenerbahçe-Kasımpaşa maçının Fenerbahçe lehine sonuçlanması için 100 bin TL'ye anlaştıkları iddia edildi.

Eskişehirde bir şey yaptın mı?
Soruşturma kapsamında tutuklanan Cemil Turan, teknik takibe takılan bir telefon görüşmesinde Eskişehir-Trabzon maçı ile ilgili Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu'na Eskişehir-Trabzon maçı ile ilgili bir şey yapıp yapmadığını soruyor. Ekşioğlu da 'yaptım' anlamında "He he" diyor.

NAZİF KARAMAN/SABAH

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.