Vuslat yaklaşıyor

Vuslat yaklaşıyor

Mevlana'nın 737. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Hilton Garden Inn Otel'deki toplantıda, bu yıl etkinliklerde en esaslı değişikliği, çalışmaları hukuki tabana oturtmaya gayret göstererek yaptıklarını söyledi. Bu amaçla hazırlanan bir yönergeyle kimlerin hangi sorumlulukları yürütmesi gerektiğini belirlediklerini ifade eden Doğan, böylece yetkilerin kimler tarafından paylaşılacağının daha net bir biçimde belirlendiğini bildirdi.

Doğan, yönergenin etkinlikten kısa bir süre önce çıktığı için istenilen sonuçların önümüzdeki yıllarda daha iyi alınabileceğini belirterek, ''Şüphesiz böyle uluslararası etkinliklerin Konya için istisna olduğunun farkındayız. Dünyanın çeşitli yerlerinden gelecek hem devlet adamlarını hem de bilim adamlarını Konya misafirperverliğiyle ağırlamaya çalışacağız. Bu konuda Konya'nın geçen yıllardan gelen ciddi bir alt yapısı var. Konya, dünya vizyonuna çıkacak. Önemli bir bölümü Konya ve ülke dışından 45 bin civarında misafiri ağırlayacağız'' dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Şeb-i Arus'un Konya açısından yılın en önemli faaliyetlerinden biri olduğunu vurguladı. Konya'da düzenlenen bu törenlerin yeryüzündeki en önemli kültürel etkinliklerden birisi, mana olarak ise birinci sırayı aldığını anlatan Akyürek, şunları söyledi: ''Katılımcı, insanların gösterdiği ilgi ve etki açısından dünyadaki en önemli kültürel faaliyetlerden birisidir. İl Kültür Müdürlüğümüz ile düzenleme tertip heyetinde yer alan kuruluşlarımız güzel bir program hazırlanması için yoğun çaba gösterdiler. Bu etkinliklerle devlet adamları, başbakanlar, bakanlar, büyükelçiler ile yurt dışından bir çok insanı misafir etme imkanı yakalıyoruz. Halkımızdan Konya'ya gelen yerli ve yabancı misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamalarını istirham ediyoruz. Gelen misafirlerimize bizim geleneksel ev sahipliğimizi en güzel şekilde göstermeliyiz.''

Etkinliklerde bir ilk

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan ise 7-17 Aralıkta gerçekleştirilecek etkinliklerde 11'i akşam 5'i gündüz toplam 16 seans sema ayini icra edileceğini bildirdi. Etkinliklerin 7 Aralık'ta ''Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü'' ile başlayacağını, yürüyüşe bu yıl ilk defa Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü'nün katılacağını anlatan Çıpan, yürüyüşün ardından çocuk semazenlerin Mevlana Müzesi'nde sema gösterisi sunacağını söyledi.

Çıpan, Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü'nün saat 15.00'te Kültür Park'ta, hava muhalefeti söz konusu olması durumunda aynı saatte Mevlana Kültür Merkezi'nde konser vereceğini belirtti.

Aynı gün saat 18.30'da 4. Uluslararası Konya Dünya İnançları Ve Mezar Taşları Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenlere ödüllerinin verileceğini, yarışmaya giren fotoğraflardan oluşan serginin 6 ayrı noktada ziyarete açılacağını kaydeden Çıpan, son derece nitelikli bir yarışma gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Etiketler :