Wall Street Journal 'AK Parti' dedi

Wall Street Journal 'AK Parti' dedi

ABD'nin önemli gazetelerinden Wall Street Journal (WSJ), 12 Haziran'da yapılacak seçimleri AK Parti'nin kazanmasının beklendiğini yazdı.

Gazetenin internet sitesinde çıkan haberde,Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisininseçimlerde galip gelecek olmasının nedeninin asıl olarak ekonomi olduğu belirtilerek,ekonomik büyümenin şu anda BaşbakanErdoğan'ın seçimlerdeki ''kozu'' olduğu vurgulandı.

Erdoğan'ın eski danışmanlarından Cüneyt Zapsu'nun da görüşlerine yer verilen haberde, Zapsu'nun ''Ekonomi anahtar. Biz İslami gündemi olan bir hükümet değiliz, biz tamamen ekonomik gündemi olan bir hükümetiz. Erdoğan bir  adamı gibi düşünüyor'' dediği belirtildi.

İstanbul'da bu yıl 3 stadyum genişliğinde, çatısında test sürüş pisti olan ''Autopia'' adlı otomobil alışveriş merkezi açılacağı kaydedilen haberde, AK Parti'nin 2002 yılında iktidara gelmesinden sonra görülen ekonomik büyüme sonucunda kişi başına düşen gelirin 3 kat arttığına ifade edildi.

AK Parti'nin iktidarda olduğu 2002-2010 döneminde Türkiye'de alışverişmerkezlerinin ve havayolu kullanan yolcuların sayısının 3 katına çıktığı, otomobilsatışlarının yüzde 120 arttığı, sadece 2 milyar lira olan tüketici kredilerinin 129 milyar liraya (81,5 milyar dolar) çıktığı bildirildi.

AK Parti'nin ''Kanal İstanbul'' ve Ankara'da 100 milyon dolarlık uzay araştırmamerkezi gibi ''çılgın'' projeleri olduğuna değinilen haberde, Türkiye'de otomobilsektörünün hızla geliştiği kaydedildi.

Türkiye'deki ekonomik büyümenin bazı ekonomik çevrelerce istikrarsızgörünmeye başladığı yorumuna yer verilen haberde, pek çok ekonomistin, genelseçimlerin ardından Türkiye'de hükümetin ve Merkez Bankasının para ve mali politikalarını düzeltmeleri, bu politikaların fazla gevşek olduğunu, ekonominin de ''aşırı ısındığını'' düşündüklerini söyledikleri belirtildi. Cari açığın Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın yüzde 8,1'ine ulaştığı da kaydedildi.

Haberde, bazı ekonomistlerin ''pazarın AK Parti'nin seçimi kazanmasını istediğiancak çok fazla oy alarak kazanmasını istemedikleri, aksi takdirde BaşbakanErdoğan'ın gelecek dönemde anayasanın değiştirilmesine odaklanacağı, pazarınise AK Parti'nin eskisi gibi ekonomi üzerinde odaklanmasını istediği'' yönündeyorum yaptıkları kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.