Watercoloristanbul 2. Uluslararası Suluboya Resim Sergisi İstanbul'da açıldı

Watercoloristanbul 2. Uluslararası Suluboya Resim Sergisi İstanbul'da açıldı

Yerli ve yabancı 34 suluboya sanatçısına ait eserlerin yer aldığı adlı Watercoloristanbul 2. Uluslararası Suluboya Resim Sergisi, Caddebostan...

İSTANBUL (AA) - Yerli ve yabancı 34 suluboya sanatçısına ait eserlerin yer aldığı adlı Watercoloristanbul 2. Uluslararası Suluboya Resim Sergisi, Caddebostan Kültür Merkezi'nde sanatseverlere kapılarını açtı.

Bu yılki teması "Köprüler" olan sergi, sanatçı Ahmet Öğreten'in canlı suluboya performansı ile başladı.

Prafull Sawant, Besnik Xhemaili ve Igor Mosiychuk gibi dünya çapında tanınmış sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergide ressam Antonia Mosiychuk, Tatiana Koparan, Vera Andrukhova, Tatiana Plekhanova, Beatriz Larrea Jaspe, Liliya Gliumova, O.Mi Corazon ve Nataliya İşiten'in çalışmaları sergileniyor.

Sergide Türk sanatçılardan Zeynep Öğreten, Zeynep Beyza Çetin, Tuba Güvemli, Şüheda Karakuş, Meryem Umay Ekşi, Melek Gümüş, Levent Erkök, Hilmi Şimşek, Hakan Yıldız, Fatma Meriç Erçetin, Erkin Yılmaz ve Erhan Aydın'ın eserleri de yer alıyor.

- "Görevimiz farklı kültürler ve inançlar arasında köprü kurmak"

AA muhabirine konuşan sanatçı Ahmet Öğreten, bu serginin karşıtlıklardan bir uyum oluşturmayı amaçladığını belirterek, "Karşıtlık ve zıtlık kavramları doğanın ve insanın yapısı içerisindedir. Oysa renklerde olduğu gibi zıtlıkların kontrast ve tamamlayıcı özellikleri vardır. Görevimiz sanatı küresel olarak yaymak ve farklı kültürler, inançlar arasında köprü kurmaktır." dedi.

Eserlerini bağışlayan sanatçılara Öğreten, katılım belgesi verdi.

Sanatçılarca seçilen eserlerin satışından elde edilecek gelir, depremzedelere ulaştırılmak üzere AHBAP Derneği'ne bağışlanacak.

Sergi, 14 Mart'a kadar devam edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.