WikiLeaks Belgelerinde MHP'li Haydutlar

WikiLeaks Belgelerinde MHP'li Haydutlar

Taraf gazetesinin yayınlamaya devam ettiği WikiLeaks Türkiye belgelerinde MHP'li ilgili ilginç bilgiler yer alıyor. İşte ayrıntılar...

ABD'nin Ankara Büyükelçisi ile biraraya gelen MHP lideri Bahçeli, partisinin faşizme uzak olduğunu söyledi: Öyle politikalar izleyecek kadar aptal mıyız?

PARTİDEKİ HAYDUTLAR DURMUŞ VE KAYA

ABD'li diplomatların MHP'ye yönelik telgraflarının ikinci bölümünde, Ümit Özdağ için "haydut kılıklı milliyetçi bir entellektüel, karizmadan yoksun" deniyor. Şevket Bülent Yahnici 'pasaklı ve dağınık' olarak tanımlanıyor. Partideki gruplar 'Entellektüeller, sadıklar, aristokratlar ve haydutlar' olarak sıralanıyor. Haydutlar'da iki isim dikkat çekici: Osman Durmuş ve Atilla Kaya.

ERMENİ SOYKIRIM İÇİN MEYDAN OKUDU

Telgraflarda Bahçeli'nin Amerikalı diplomatlarla görüşmeleri de uzun uzun anlatılıyor: MHP lideri, partisinin inandığı  şeyin Nazizm ya da Faşizmle bir ilgisi olmadığını söylüyor. Ona göre faşizm aptallık. Bahçeli, bir görüşmede Obama'ya Ermeni soykırımı tanıması için meydan okuyor. MHP Merkezi'ndeki 'lütfen silahlarınızı bırakınız' yazısı da telgraflarda yer bulmuş.

Taraf 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.