WSJ'de Türkiye ekonomisine büyük övgü

WSJ'de Türkiye ekonomisine büyük övgü

Türkiye'nin ikinci çeyrekteki 8.8'lik büyümesi Amerikan gazetelerinde de geniş yer buldu...

ABD'de ekonomi ve iş çevrelerinin saygın gazetesi Wall Street Journal (WSJ), Türkiye ekonomisinin ekonomistlerin beklentilerinin çok ötesinde büyümeye devam ettiğini yazdı.

AVRASYA KAPLANI

Gazetenin internet sitesinde yer alan haberde, Türkiye ekonomisinin 2011 yılının ikinci döneminde yüzde 8,8 büyüdüğününün açıklandığı anımsatılarak, bu oranın Türkiye'nin, ''Avrasya'nın Kaplanı'' olarak nitelendirilen ününü iyice güçlendirdiğini yazdı. Haberde, Ortadoğu ve Avrupa'daki pek çok komşusu siyasi karışıklık ve ekonomik kurtarma paketleriyle boğuşurken, Türkiye'nin, ekonomistlerin tahminlerinin çok ötesinde büyüdüğü belirtildi. Türkiye'nin ekonomik büyüme hızının ekonomistleri de şaşırttığına işaret edilen haberde, ekonomistlerin, ''Türk ekonomisi ne olursa olsun büyümeye devam ediyor'' dedikleri vurgulandı. Haberde Türkiye'nin sıcak ekonomisinin pek çok komşu Avrupa Birliği ülkesiyle, özellikle de Yunanistan'la tezat teşkil ettiği belirtilerek Yunanistan Başbakanı'nın vatandaşlarına ekonomik sıkıntıların üstesinden gelmede Türkiye örneğini verdiği yazıldı.

CARİ AÇIK UYARISI YAPTI

Ancak gazete, ekonomistlerin Türkiye'nin hızla yükselen cari açığıyla ilgili endişeleri bulunduğunu, Türk lirasının dolar ve avro karşısında düşük kalmaya devam ettiğini belirterek, ekonomistlerin, pazarların Türk hükümetinin cari açığı kontrol altında tutmak için ne yapacağını görmek istediklerini kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.