WS'te Türk bayrağı göndere çekildi

WS'te Türk bayrağı göndere çekildi

ABD'nin New York kentinde borsanın bulunduğu Wall Street'te, Bowling Green Park'ta Türk bayrağı göndere çekildi.

New York'ta 23 Mayıs Pazar günü düzenlenecek 29. Türk Günü Festivalinden önce bugün Wall Street'te Bowling Green Parkı'nda bulunan ve New York Borsası'nı simgeleyen Boğa heykelinin önünde ''Geleneksel Bayrak Çekme Töreni'' yapıldı.

Amerikan Türk Kadınlar Birliği (ATKB) tarafından ve Türk Hars Birliği başkan yardımcısı ve ''Bowling Green Derneği'' kıdemli üyesi İbrahim Kurtuluş önderliğinde düzenlenen bayrak çekme törenine Türk ve Amerikalılar'ın yoğun ilgisi oldu. Özellikle Türk Günü Festivali için New York'a gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Bandosu ve Takımı büyük ilgi gördü.

Törende konuşma yapan New York Başkonsolosu Mehmet Samsar, Türk bayrağının ABD'nin en eski parkı olan ''Bowling Green Parkı''nda çekilmesinden büyük gurur duyduklarını, Türkiye ile ABD arasında uzun yıllardır süren sağlam ilişkiler olduğunu belirtirken, Türk-ABD toplumları arasında da son derece güzel bir dostluk olduğunu ifade etti.

Türk Hars Birliği Başkan Yardımcısı İbrahim Kurtuluş da yaptığı konuşmada, ATKB'yi kutladığını belirterek, kadınların zaman zaman toplumlar tarafından ikinci plana itildiğini, oysa kadınların toplumda son derece önemli görevler yerine getirdiğini kaydetti. Kurtuluş, konuşmasında modern ve laik Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü de saygıyla andıklarını belirtti.

Törende konuşma yapan ''Bowling Green Derneği'' Başkanı Arthur Piccolo, parklarında Türk Bayrağı çekilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Türk Bayrağı, İstiklal Marşı eşliğinde parkta göndere çekildi.

Atatürk Okulu, Brooklyn Amity School ve Pioneer Academy öğrencilerinin ellerinde Türk bayraklarıyla Atatürk ve bağımsızlık şiirleri okumalarının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bandosu ve Mehter Takımı parktaki tören alanında gösteri yaptı ve marşlar çaldı.

New York'ta yarın akşam Türk Günü Balosu ve 23 Mayıs Pazar günü de BM ve Türkevi'nin hemen yakınındaki Dag Hammarskjold Parkı'nda 29. Geleneksel Türk Günü Festivali yapılacak. Türk Günü Festivaline şu an Washington'da bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in de katılması bekleniyor.
 

Etiketler :