'Ya demokrasi ya statüko'

'Ya demokrasi ya statüko'

Referandum çalışmaları kapsamında Batman'a gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, incelemelerde bulundu.

AK Parti Batman milletvekilleri tarafından karşılanan Tarım Bakanı Mehdi Eker, ilk olarak Çarşı Mahallesi'ni gezerek esnafları ziyaret etti.

Esnaf turunun ardından TPAO Site Camii'nde cuma namazı kılan Tarım Bakanı Mehdi Eker, Kristal Park Restorant'ında partililer ve STK temsilcileri ile yemek yedi.

Yemeğin ardından partililer ile sivil toplum örgütü temsilcileri ile konuşan Bakan Eker, Türkiye'nin 12 Eylül'de 12 Eylül'ün hesabını soracağını söyledi. Darbelerin Türkiye'ye çok şey kaybettirdiğini belirten Bakan Eker, "12 Eylül'de AK Parti'yi oylamayacağız, hükümeti oylamayacağız. Daha çok demokrasi mi, daha çok özgürlük mü, daha çok hürriyet mi, daha çok kalkınma mı, daha demokratik bir cumhuriyet mi? Bunları oylayacağız. Vatandaşımız 12 Eylül sabahında bunun kararını verecek. Ya bürokrasi ya da statüko." şeklinde konuştu.

1924 yılında sivillerin eliyle bir anayasa yapıldığını, ancak ondan sonra sivillerin eliyle bir anayasa yapılmadığını, hep darbelerle anayasaların yapıldığını söyleyen Bakan Eker, şunları dile getirdi:

"Türkiye bu darbelerle yapılan yasalar ve yönetimde giderek daha muhkem bir hale gelen bir bürokratik cumhuriyete dönüştü. Ne demek bu? Atanmış olan insanların nihai söz sahibi olduğu, son sözü, son kararı atanmış kurumların verdiği bir cumhuriyet haline geldi. Bürokratik cumhuriyeti demokratik cumhuriyete çevirmemiz gerekiyor. Ne demek demokratik cumhuriyet? Bizim Meclis'imizin duvarında 'hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' yazıyor. İşte o Meclis duvarında yazılı olan 'hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' sözünün pratiğe geçmesidir. Sadece duvarda asılı yazı olarak kalmamalıdır."

Tarım Bakanı Mehdi Eker, ardından Organize Sanayi Bölgesi'nde kırsal kalkınma desteklerinden faydalanan firmaları ziyaret etti, Beşiri ilçesi Kırsal Kalkınma Projesi'ni inceledi. Bakan Eker, daha sonra Batman'dan ayrıldı.

Etiketler :