Ya internet siteleri olmasaydı?

Ya internet siteleri olmasaydı?

Kağıda dayalı habercilik yani gazetecilik döneminin son evresindeyiz. Gazeteler, baş döndürücü teknolojik gelişmelere yenik düşecektir. Sonucu belli bir maçı oynuyoruz

Evet evet, ya olmasaydı internet haber siteleri, ne olacaktı bizim kağıttan gazetelerde yazan köşe yazarlarının hali?

Hele de internette medya eleştirileri ve/veya dedikoduları yapan siteler olmasaydı…

Herhalde farkındasınızdır, (yazarlığını yaptığım gazeteciler.com, internethaber.com ve Dördüncü Kuvvet Medya siteleri de dahil olmak üzere) tüm haber ve medya siteleri, kıyıda köşede kalmış, normalde birkaç yüzden fazla okuyucusu olmayan gazete yazarlarının bile geniş kitlelere ulaşmalarına, ünlerine ün katmalarına neden oluyor.

Bakmayın siz öyle internet medyasını dolaylı veya doğrudan bir biçimde küçümsemelerine, yok saymalarına.

Nasıl ki internet medyası o gazetelerin haberleri ve köşe yazılarıyla besleniyorsa onlar da cansularını bu küçümsedikleri medya organından alıyorlar.

Size, bazı gazeteci/yazarların -neredeyse hergün- internet sitelerinin yayın yönetmenlerini arayarak yazılarının haber yapılması, manşet olması için yalvarıp yakardıklarına şahit olduğumu söylersem ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız herhalde.

Dördüncü Kuvvet Medya sitesinin kurucusu gazeteci-yazar Ahmet Tezcan’ın (dün gece 23.30’da TGRT haber’de yayınlanan) Mehmet Soysal’ın programı ‘’Başbaşa’’da dediği gibi: ‘’Artık öyle bir hale gelindi ki gazetelerin köşe yazarlarının çoğu yazılarını internet sitelerinde haber olsun diye yazıyorlar.’’

E, pek yanlış yapıyor da sayılmazlar aslında; çünkü:

Tirajı en kabasından 30-40 bini geçmeyen gazetelerin yazarları bile örneğin İnternethaber gibi bir sitede manşet olunca bir anda dünyanın her yerindeki yüzbinlerce -hatta milyonlarca- insana ulaşıyor.

Onun için -siz de internetteki haber sitelerinin önemini kavrayanlardansanız- ara sıra rastladığınız ‘’İnternet medyası bedavacı. Bizim yazılarımızı kopyalayıp yapıştırarak hazıra konuyorlar,’’ türü sızlanmaların hiçbir zaman gerçeği yansıtmadığını bilin bence.

Evet, internet medyası bedavacı. Ama bu, gazete köşelerinde sıkışıp kalmış yazarların bedava reklamını yapmak ve seslerini çok daha geniş kitlelere ulaştırmalarına, dolayısıyla da fiyatlarını arttırmalarına yarayan türden bir bedavıcılık.
DİLEK YARAŞ

Etiketler :