Yabancı karikatüristler İstanbul'u böyle gördü

Yabancı karikatüristler İstanbul'u böyle gördü

Yabancı karikatüristlere İstanbul'u nasıl gördükleri soruldu, onlar da böyle çizdiler.

Avrupa ile Asya kıtalarının kesiştiği bir dünya kenti olan İstanbul, 2010Avrupa Kültür Başkenti projesi kapsamında Uluslar arası Karikatür Yarışması 2010'a evsahipliği yapıyor. Şişli Belediyesi'nin "2010 Avrupa Kültür Başkenti" seçilen İstanbul'u dünya çizerleri gözüyle geçmişten günümüze irdelemek ve karikatür sanatı aracılığıyla yansıtmak amacıyla düzenlediğii yarışmanın finalistleri belli oldu.

Yaklaşık 850 eserin başvuru yaptığı yarışmanın 120 finalisti arasında; Mısır, Yunanistan, Küba, İran, Belçika gibi farklı ülkelerden karikatür sanatçılarının eserleri bulunuyor. Finale kalan eserler arasında İstanbul'un, yabancı karikatüristler tarafından farklı bakış açısıyla yorumlandığı göze çarpıyor.

İstanbullu Türk ve İstanbul'u tanıyan yabancı çizerlerin yer aldığı yarışma jürisinde, Erdoğan Karayel, Hayati Boyacıoğlu, Oğuz Gürel, Nezih Danyal, Suat Yalaz, Behiç Ak, Piyale Madra, Eray Özbek, Şevket Yalaz, Massoud Shojai, Ares,Valeri Kurtu gibi karikatür dünyasının önemli isimleri bulunuyor.

Yarışma sonuçları 5 Eylül'de açıklanıp, ödül töreni 15 Eylül'de Istanbul-Schneidertempel Sanat Galerisi'nde gerçekleşecek. Yarışmanın sonunda 5 çalışma ödüllendirilecek. Birinciye 2000 Dolar, ikinciye 1500 Dolar, üçüncüye 1000 Dolar verilecek, dereceye giren diğer çalışmalar "Turhan Selçuk" özel ödülü ve 10 adet mansiyon ödülü ile ödüllendirilecek.

Etiketler :