Yağışlı günler geri geliyor

Yağışlı günler geri geliyor

Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Yağış önümüzdeki haftaya kadar devam edecek.

Sıcaklıklarda ise herhangi bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz'in kıyı kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

BAZI İLLERDE HAVA

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, bazı illerde hava şöyle olacak:

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 29

ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğu ilçeleri (Kalecik, Elmadağ, Bala, Şereflikoçhisar) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 33

İZMİR: Az bulutlu ve açık 34

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve batı ilçeleri (Elmalı, Korkuteli, İbradı, Akseki) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 30

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 25

ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 32

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık 41

 

BÖLGELERDE HAVA

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, bölgelerde hava şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra Edirne çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Doğu Akdeniz ile zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta, Burdur ile Antalya'nın kuzey ve batı ilçeleri (Elmalı, Korkuteli, İbradı, Akseki) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kırşehir, Kırıkkale ve Yozgat ile Ankara'nın doğu ilçeleri (Kalecik, Elmadağ, Bala, Şereflikoçhisar) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Sinop çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ve Artvin ile akşam saatlerinden sonra Tokat çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeyi parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Kars ve Ardahan çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

ANKA

Etiketler :