Yagıtay'dan AK Parti'li vekillere inceleme

Yagıtay'dan AK Parti'li vekillere inceleme

Yargıtay, '40 yıl onlar fişledi, şimdi biz onları fişliyoruz' diyen Avni Doğan ile 'İktidar karşıtları kanı bozuk' diyen Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş hakkında inceleme başlattı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, ''40 yıl onlar fişledi, şimdi biz onları fişliyoruz” diyen Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan ile “İktidar karşıtları kanı bozuk” diyen Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş hakkında inceleme başlattı.

Ak Parti’nin dün toplanan Grup Yönetim Kurulu’nda da iki milletvekili hakkında disiplin sürecinin ilk adımı olarak inceleme başlatıldı.

AK PARTİ: KİŞİSEL GÖRÜŞLERDİR, PARTİYİ BAĞLAMAZ

AK Parti milletvekilleri Avni Doğan ve Ahmet Aydoğmuş hakkında parti grup yönetiminin inceleme başlatmasıyla ilgili düşüncesinin sorulması üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, şunları söyledi:

''İki milletvekili arkadaşımızla ilgili grup yönetimimiz inceleme başlattı. Arkadaşlarımız konuşmalarında ne söyledi önü arkası nedir bu yönüyle incelemeler sürdürülüyor. Tabii ki arkadaşlarımızın kişisel görüşleridir partiyi bağlayan görüşler değildir bunlar. Partide yetkili arkadaşlarımız değildir ancak bu arkadaşlarımızın söylemleri kafa karışıklığına neden olan söylemlerse bununla ilgili araştırmalar sonunda elbette gerekeni yapacaktır. Ben onların konuşmalarını izlemedim. Grubun inceleme raporunu görürüz. Parti yetkili kurumlarımız, birimlerimiz neyse yapılması gereken onu yapar ama hiç bir zaman bu noktada konuşmayı izlemeden birşey söylemem mümkün değil. Suçun niteliğine göre arkadaşlarımızla ilgili bir işlem yapılır ama bu incelemeler sonucu ortaya çıkar.''

Haber 7.com

Etiketler :