Yağmur ve fırtına geliyor

Yağmur ve fırtına geliyor

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında ve bekleniyor. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak.

Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, bugün sabah Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa'da, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Kars, Ardahan ve Iğdır'da, gece Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa, Çanakkale ile İstanbul'un batı kesimlerinde ve sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Güney Ege, Akdeniz kıyı kesimleri ile ülkemizin güneydoğusunda batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta, ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esecek.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI
Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında rüzgarın, kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı, başta denizcilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU
Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA : Parçalı zamanla çok , gece saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa, Çanakkale ile İstanbul'un batı kesimleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esecek.

EGE : Az bulutlu ve açık zamanla parçalı, kıyı kesimleri çok bulutlu geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında ; kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esecek.

AKDENİZ : Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU : Az bulutlu ve açık geçecek.

BATI KARADENİZ : Kıyıları ile zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar; kıyı kesimlerinde kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ : Parçalı, kıyı kesimleri çok bulutlu, sabah saatlerinde Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevreleri hafif olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU : Az bulutlu ve açık, bölgenin doğusu parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan ve Iğdır çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU : Az bulutlu ve açık geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...









Etiketler :