Yahudi yerleşimcinin öldürdüğü Filistinli genç son yolculuğuna uğurlandı.

Yahudi yerleşimcinin öldürdüğü Filistinli genç son yolculuğuna uğurlandı.

SELFİT (AA) - İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde, İsrailli Yahudi bir yerleşimci tarafından dün kalbinden bıçaklanarak öldürülen Filistinli...

SELFİT (AA) - İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde, İsrailli Yahudi bir yerleşimci tarafından dün kalbinden bıçaklanarak öldürülen Filistinli gencin cenazesi toprağa verildi.

Selfit vilayetinin İskaka bölgesinde bir Yahudi yerleşimci tarafından dün kalbinden bıçaklanarak öldürülen Ali Hasan Harb adlı gencin naaşı, Nablus kentindeki En-Necah Üniversite Hastanesinden alındı.

Harb'ın naaşı, törene katılan çok sayıda Filistinli tarafından Nablus'tan doğduğu yer olan İskaka bölgesine getirildi ve belde kabristanına defnedildi.

Cenazeye katılanlar, Filistin bayrağı taşıdı, Yahudi yerleşimcilerin saldırılarını kınayan sloganlar attı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada, Selfit vilayetinin İskaka bölgesinde bir Yahudi yerleşimci tarafından kalbinden bıçaklanan Ali Hasan Harb'in yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

Ayrım Duvarı (Utanç Duvarı) ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi Başkanı Mueyyed Şaban ise olayın, yerleşimcilerin el koymaya çalıştığı Filistinlilere ait özel arazide meydana geldiğini aktarmıştı.

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye ise yaptığı yazılı açıklamada, bu tür suçların, uluslararası kararları küçümsemeye devam eden faillere caydırıcı ceza verilmemesinin sonucu olduğunu belirterek, olayın sorumluluğunun uluslararası toplum ile Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısına ait olduğunu ifade etmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.