Yahudiler Mescid-i Aksa'ya saldıracak

Yahudiler Mescid-i Aksa'ya saldıracak

Yahudi fanatik gruplar bugünden itibaren gelecek Perşembeye kadar Mescid-i Aksa’nın içinde kendi ibadetlerini yapmak için saldırıda bulunacaklarını açıkladı.

Kudüs'te bulunan Aksa müessesesinin bildirdirdiğine göre, Yahudi fanatik grupları bugün itibariyle ve gelecek Perşembe gününe kadar Mescid-i Aksa'nın içinde kendi ibadetlerini yapmak için saldırıda bulunacaklarını açıkladı.

Farklı yahudi grupların liderleri, saldırılara katılmaları için yahudilere çağrıda bulunuyor. Saldırıya katılanlar için bedava olarak otobüs ayarlanıp ulaşım sağlanacağınıda duyurdular.

Buna karşı Aksa müessesesi bütün Müslümanlara, saldırılara karşı çıkmaları için Mescid-i Aksa'nın içinde bulunmaları ve savunmaları için çağrıda bulundu. Çağrıda şöyle denildi: "Bu saldırılar Mescid-i Aksa'yı ve Kudüsteki mirasımızı yok etmek için düzenlenmiştir ve bundan sorumlu olan işgalci İsrail biran önce bu saldırıları durdurmalıdır.

Yahudi fanatik grupları bu saldırı planını gerçeleştirmek için kampanya düzenlediler, kampanya büyük ve küçük düzeyde afişlerden ibarettir. Bu afişler bütün yahudi halkının Mescid-i Aksa'nın içinde ibadetleri gerçekleştirmek için toplanmalarını duyurmak için hazırlanmıştır.

Fakat afişlerde görüldüğü gibi bu saldırının asıl amacı Mescid-i Aksa'yı yok edip, yerine Süleyman tapınağını inşa etmektir. Bu gün itibariyle başlayacak olan saldırıların, yarın çok daha yoğun bi şekilde devam edeceğini bildirdiler.

Kampanyalarda yahudileri harekete getirecek ibareleri kullanmaktadırlar; ibareler : ''Ne zamana kadar bekleyeceğiz ve tanrının evi gözümüzün önünde tahrip ediliyor.''ifadelerini kullanıyorlar.

Bizler bu saldırılara karşı çıkmalıyız ve mirasımızı korumalıyız ki yıkılmasın"

Etiketler :