Yahudiler Tzipi Livni Aleyhine Dava Açtı

Yahudiler Tzipi Livni Aleyhine Dava Açtı

Yahudi cemaati, yakında ülkeyi ziyaret edecek olan terör devleti İsrail Kadima Partisi lideri ve dışişleri eski bakanı Tzipi Livni’nin Gazze Savaşı'nda işlediği savaş suçu nedeniyle tutuklanması için dava açtı.

Güney Afrika’da bir Yahudi cemaati, yakında ülkeyi ziyaret edecek olan terör devleti İsrail Kadima Partisi lideri ve dışişleri eski bakanı Tzipi Livni’nin Gazze Savaşı'nda işlediği savaş suçu nedeniyle tutuklanması için dava açtı.

Fransa 24 Radyosu bugün  verdiği haberde, Livni’nin tutuklanması talebinin Güney Afrika’daki bir Yahudi örgütü tarafından yapıldığını belirtti.

Fransa 24 Radyosu verdiği haberin devamında şunları ifade etti: “Güney Afrika savaş suçu nedeniyle dünyanın herhangi bir yerindeki bir şahsı yargılayabiliyor. Dava açan Yahudi örgütü işgalcilerin işlediği savaş suçlarıyla ilgili olarak hazırladığı 3 bin sayfalık dosyayı savcılığa teslim etti.”

Daha önce İngiltere’de bazı sivil toplum kuruluşlarının Livni aleyhine açtıkları davalar üzerine hakkında tutuklanma kararı çıkan Siyonist lider, İngiltere’ye yapacağı ziyareti iptal etmiş, mahkeme kararı işgal rejimiyle İngiltere arasında ciddi sıkıntılara neden olmuştu.

Gazze Savaşı'nın ardından Siyonist liderler tutuklanma korkusuyla birçok Avrupa ülkesine gidemez oldular.

Etiketler :