Yakıt Yüklü Tırlar Çarpıştı

Yakıt Yüklü Tırlar Çarpıştı

Kırıkkale-Ankara kara yolu, bir yakıt tankerinin de karıştığı zincirleme kazanın ardından ulaşıma kapandı.

Ankara'nın Elmadağ ilçesi Kayadibi Mevkii'nde yakıt yüklü bir TIR, dorse yüklü başka bir TIR'la çarpıştıktan sonra alev alev yanmaya başladı. Altı aracın karıştığı zincirleme kazada ilk belirlemelere göre, 2 kişi yanarak hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı.

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar olay yerine gelen ilk ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polisin olay yerindeki incelemesi devam ediyor.

AA muhabirinin Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Ankara-Kırıkkale arasındaki kaza, Ankara'dan Kırıkkale istikametine giden bir treylerin Elmadağ rampalarının son metrelerinde freninin boşalmasıyla oluştu. Treyler, önündeki akaryakıt yüklü tankere çarptı ve karşı yönden gelen iki binek otomobil de kazaya karıştı. Daha sonra tankerin patlaması sonucu dört araç yanmaya başladı.

İlk belirlemelere göre kazada, treyler ve tanker şoförü hayatını kaybetti, kazaya karışan diğer kişiler ise yaralı olarak kurtuldu. Olay yerindeki yangın söndürülürken kazanın olduğu bölge güvenlik çemberine alındı ve savcılık incelemelerine başladı.

Kaza nedeniyle Kırıkkale-Ankara istikametinde trafik, Kalecik ve Akyurt yolları üzerinden sağlandı. Ankara'dan Kırıkkale'ye gidiş ise servis yolundan gerçekleştirildi.

ELMADAĞ BELEDİYESİ İTFAİYESİNİN DE ARALARINDA BULUNDUĞU EKİPLER YANGINI SÖNDÜRDÜ

Kırıkkale-Ankara kara yolu, zincirleme trafik kazası nedeniyle ulaşıma kapandı. Aralarında TIR'ların da bulunduğu kazaya karışan araçlar yanmaya başladı.

Alınan bilgiye göre, Kırıkkale-Ankara kara yolunun Elmadağ ilçesi yakınlarında sürücünün kimliği henüz belirlenemeyen 35 PFB 69 plakalı TIR, plakası ve sürücüsü belirlenmeyen başka bir TIR ile çarpıştı.

Kazaya daha sonra, 2 kamyon, 2 kamyonet ile 1 otomobil karıştı. Çarpışmanın ardından alev alan araçlara Elmadağ Belediyesi itfaiyesinin de aralarında bulunduğu ekipler müdahale etmeye başladı.

Can kaybının olup olmadığının henüz belirlenemediği kazanın ardından, Kırıkkale-Ankara kara yolu ulaşıma kapandı. Kırıkkale yönününden gelen araçlar Ankara'nın Kalecik ilçesine yönlendirilmeye başladı.


Etiketler :