Yalan söylendiğini nasıl anlarsınız?

Yalan söylendiğini nasıl anlarsınız?

Balçiçek Pamir’le Söz Sende’ye katılan dünyaca ünlü iletişim ve beden dili uzmanı İlhan Doğan ilginç tüyolar verdi..

Habertürk'te Balçiçek Pamir’le Söz Sende’ye katılan dünyaca ünlü iletişim ve beden dili uzmanı İlhan (Riccon) Doğan yalan söyleyenleri beden dillerinden hemen anlamanın mümkün olduğunu söyledi:

Doğan, “Yalan söyleyenler burunlarıyla ya da yüzlerinin herhangi bir bölümüyle oynarlar. Gözlerini karşısındakinden kaçırırlar ve göz bebekleri de suçluluk duygusundan dolayı büyür” dedi.

Doğan, politikacılar içinde beden dilini en iyi kullanan politikacının da George W. Bush olduğunu söyledi. Programda Türk siyasetçilerin hareketlerinin ne anlama geldiğini de yorumlayan Doğan’a göre Başbakan Erdoğan beden diliyle güven veriyor ve konuları izah etmeyi seven bir kişiliğe sahip. Doğan siyasetçilerin beden dillerini içtenlikle kullandıklarını çünkü Türkiye’nin bir Akdeniz ülkesi olduğunu ve insanlarının da duygularını saklamayan kişiler olduklarını söyledi.

Kişilerin beden dillerinin iletişim açısından son derece önemli olduğunun altını çizen İlhan Doğan’ın sıkça yapılan bazı hareketlere yorumları şöyle:

“Ellerin açık olması samimiyeti ifade eder.”

“Bir şey gizlemek isteyenler ellerini birleştirirler.”

“İnsanlar öfkelenince genellikle saçlarıyla ya da yüzlerinin bir yeriyle oynarlar.”

“Göz bebeklerinin büyümesi suçluluk duygusunu gösterir.”

“Utanan insanlar gözlerini sola kaçırır.”

“Kadın ve erkeklerin oturuş biçimleri farklıdır. Kadınlar pantolon bile giyseler bacaklarını kapatarak otururlar, erkeklerse açarak.”
 

Etiketler :