Yalancı Miller'in Assange yorumu

Yalancı Miller'in Assange yorumu

Bush döneminde 'Irak'ta nükleer silah var' diye dünyanın en saygın gazetelerinden biri olan New York Times'da (NYT) haberlere imza atan Judith Miller, Wikileaks kurucusu Julian Assange'nin iyi gazeteci olmadığını ileri sürdü.

Skandallara imza atan NYT'nin Pulitzer ödüllü eski muhabiri Miller, Assange'nın kötü bir gazeteci olduğunu savundu.

Fox TV kanalında yayınlanan bir haber programına katılan Miller, bir soruya, ''Julian Assange belki de kötü bir gazeteci ama o bir gazetecidir'' dedi. Muhafazakar yayını ile tanınan ve koyu Cumhuriyetçiler ile aynı düşünceleri benimseyen NewsMax adlı internet sitesinde yazmaya başlayan Miller, Assange'nın neden kötü gazeteci olduğu sorusuna da, ''Çünkü yayınladığı onca bilginin nelere zarar verebileceğini hiç düşünmedi ya da kimleri inciteceğini hesap etmedi'' diye konuştu.

Başkan Bush döneminde CIA ajanı olan Valarie Plame isminin basına sızmasında da adı ön plana çıkan Miller, Başkan yardımcısı Dick Cheney'in yardımcısı Lewis Libby ve Başkan'ın en yakın danışmanlarından Karl Rove ile de yakın ilişkisi bulunuyordu. Miller, Plame'in ismini Libby'den öğrenen üç gazeteciden birisi olmuş ve CIA ajanının adının kamuoyuna sızmasında Libby ile işbirliği yapmıştı.

NYT gazetesinin 160 yıllık tarihinde en fiyasko haberlere imza atan Miller, yalnızca Irak'ta nükleer silah olduğuna dair yalan haberleri ile Plame skandalındaki gayri ahlaki tutumu bir tarafa 1986'da da ayrı bir skandala imza atmıştı. Libya lideri Kaddafi'nin kendisine ahlaksız teklif yaptığını ileri süren Miller, Yahudi olduğunu anlaşılması üzerine Kaddafi'nin bu teklifi geri aldığını savunmuştu.

Bir dönem NYT gazetesinin Washington büro temsilci yardımcılığını da yürüten Miller, haber kaynakları ile 'gereğinden fazla yakın ilişkiye girmesi' nedeniyle bu grevinden alınmıştı.

CİHAN
 

Etiketler :