Yalçın Akdoğan: Murat Karayılan Öcalan'a racon kesiyor

Yalçın Akdoğan: Murat Karayılan Öcalan'a racon kesiyor

İmralı görüşmelerini değerlendiren Başbakan Erdoğan'ın danışmanı Yalçın Akdoğan, Murat Karayılan'ın Öcalan'a 'racon' kestiğini söyledi.

 

Başbakan Erdoğan'ın siyasi baş danışmanı Yalçın Akdoğan, Kandil'in terörist başı Abdullah Öcalan'ın iradesine karşı bir tavır sergilediğini ifade ederek "Karayılan Öcalan'a racon kesiyor" diye konuştu.
 
Kanal 7'de soruları yanıtlayan Yalçın Akdoğan, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ve BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata’nın İmralı’ya giderek terörist başı Abdullah Öcalan'la görüşmesi konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Yalçın Akdoğan, terörle mücadelenin çok boyutlu olduğuna dikkat çekerek, "Bu süreçten sonra kim samimi, kim değil göreceğiz" dedi.

Akdoğan, İmralı ile görüşmenin temel amacının örgütün silah bırakması olduğunu belirterek, “Karayılan'ın açıklamalarını afaki gördüm. Abdullah Öcalan'ın iradesine karşı bir tavır sergiliyor. Öcalan'a racon kesiyor. Kandil'den gelen açıklamalar ben de negatif bir etki uyandırdı" ifadesini kullandı.

Ana muhalefet partisinin çözüme katkı sağlaması için net bir duruş sergilemesi gerektiğini ifade eden Akdoğan, CHP kadar BDP'nin takınacağı tavrın da önemli olduğunu belirtti

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.