Yalçınkaya'ya JET Cevap

Yalçınkaya'ya JET Cevap

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu: Toplanan kağıtlarla dava açılırsa Türkiye'ye yazık olur.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu: Toplanan kağıtlarla dava açılırsa Türkiye'ye yazık olur.

Burhan Kuzu, bir gazetecinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın yazılı haberlerin ihbar sayıldığı yönündeki sözlerini hatırlatması üzerine Kuzu, "Yani tabii o mahkemenin bildireceği bir delil. Kendi bunları ihbar sayar da sadece toplanan kağıtlarla dava açılacak olursa memlekete yazık olur. 50 yılda Avrupa'da 3 parti kapatılmış, ikisi Almanya'da biri de en son İspanya'da, Bizde 27 parti kapatılmış, tablo bu. Yani partiler mezarına döndü Türkiye. Parti kapatmak dava açmak iş değil, mesele demokrasi nasıl çalıştırılır, ona bakmak lazım." diye konuştu.

AK Parti hakkında incelemeyle ilgili bir başka soru üzerine Kuzu, "İnceleme her zaman yapar. Cumhuriyet Başsavcısı'nın rutin işidir. Cumhuriyet Başsavcısı'nın elbette ki doğal görevidir o. Bütün mesela, bunları objektif delillere dayandırmış olması. Birinci davada bunu gördük, oradan buradan delillerle, internetten indirme birtakım pasajlarla dava açılmıştı sıcak sıcak eldeki belgelerle. Dolayısıyla o tür bir dava hazırlığı, hukuki bir dava hazırlığı olmaz. O açıdan tabii bir hazırlık olarak düşünülür ama bundan ne çıkar bilemem." şeklinde konuştu.

Bazı Yargıtay üyelerinin Haşim Kılıç'ın konuşması üzerine salonu terk ettiğinin belirtilmesi üzerine Kuzu, "Olabilir ama Haşim Bey fevkalade güzel, çok iyi tespitlerde bulunan bir konuşma yaptı. Tamamen katıldım, güzel bir konuşma yaptı." ifadesini kullandı.

Etiketler :