Yalçınkaya'ya kötü haber

Yalçınkaya'ya kötü haber

AK Parti hakkında açılan kapatma davasının üzerindeki sis perdesini aralayacak karar...

İkinci Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 12 Ağutos'ta görülen duruşma sonunda tahliye konusu dışındaki talepleri celse arasında değerlendirerek bir dizi ara karar aldı.

Mahkeme, AK Parti ile ilgili Anayasa Mahkemesi'ne açılan kapatma davasıyla ilgili olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan soruşturmada görev alan Yargıtay Cumhuriyet Savcılarının kimler olduğu ve hangi aşamasında soruşturmaya katıldıklarının ayrıntılı olarak sorulmasına karar verdi.

Ergenekon davasına bakan mahkeme, İrtica ile Mücadele Eylem Planı davası, İnternet andıcı davası ve Balyoz davalarıyla ilgili bazı ifade tutunakları ve belgelerin istenmesini karara bağladı. İrtica ile Mücadele Eylem Planı davası tutuklu sanığı Emekli Albay Dursun Çiçek ile İnternet andıcı davası sanıkları Emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, sivil memur Murat Sarıkahya'nın savcılık ifadelerinin Ergenekon dava dosyasına konulmasına hükmedildi. Ayrıca Balyoz Darbe Planı adı verilen soruşturmanın gizli olup olmadığının sorulmasını kararlaştıran heyet, soruşturma kapsamında ifadesi alınan Murat Ünlü'den ele geçirildiği iddia edilen kayıt ve belgelerin de onaylı suretlerinin de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan istenmesi karara bağlandı.

Susurluk davası hükümlüsü olan Ergenekon davası tutuklu sanığı eski Emniyet Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin'i, kendisine general olduğu süsü veren bazı şahışları ve sanık Fahri Kepek'i görüştüren Fatma Cengiz'in “Kendisine bu işleri yaptırdığını iddia ettiği MİT mensupları” hakkında işlem yapılıp yapılmadığının MİT'ten sorulması kararlaştırıldı. Tutuklu sanık Fatma Cengiz'in, “MİT mensubu” olduğunu iddia ettiği kişilerin tanık olarak dinlemesi talebi tanık dinleme aşamasında değerlendirmek üzere reddedildi.

İbrahim Şahin ve irtibatlı olduğu sanıkların mesajlaşmalarında geçen Matilda Sansaryan adlı kadın hakkında bir bilgi olup olmadığı konusu ise MİT, Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden sormayı kararlaştırdı.

Eski İnönü Üniversitesi Rektörü tutuklu sanık Fatih Hilmioğlu'nun talebi doğrultusunda 19 Eylül 2003 tarihinde Jandarma Genel Komutanlığı sosyal tesislerinde verilen yemeğe katılan ve burada rektörler ile görüşen, aralarında generallerin de bulunduğu üst düzey subayların kimlikleri de Jandarma Genel Komutanlığı'ndan sorulacak.

CİHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.