Yalman'dan CHP'ye Müdahale

Yalman'dan CHP'ye Müdahale

İkinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanığı eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'dan yeni iddialar:

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Çapan'ın çapraz sorgusu tamamlandı.

Üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu'nun, ''Şener Eruygur'un sizi tutuklattığını söylüyorsunuz. Açıklar mısınız?'' şeklindeki sorusuna Çapan, ''CHP'de bir Çerkez operasyonuna başlandı. Ben de Kürt diye ilan edildim. CHP kurultayına Aytaç Yalman'ın müdahale ettiğini biliyorum. Şener Eruygur'un derdi nedir bilmiyorum. Kendisini tanımıyorum'' dedi.

Haşıloğlu, avukat Behiç Aşçı ile açlık grevinin durdurulması için yapılan görüşmenin ne olduğunu sordu.

Çapan da Aşçı'nın, Cumhuriyet gazetesinden destek almak için yanına geldiğini ifade ederek, ''Görüşmemizden önce açlık grevine başlayacaktı. Bu düşünceden vazgeçiremedim'' dedi.

''Veli Küçük ile bu konuda herhangi bir konuşmanız oldu mu?'' sorusuna da Çapan, ENKA'daki yemekten sonra Küçük ile hiç görüşmediğini, Küçük'ü bir daha görmediğini anlattı.

Bir soru üzerine de Çapan, daha önce cezaevine girdiğinde DHKP/C üyelerine insani yardımda bulunduğunu belirterek, ''Cezaevinde yanmışlardı. Kız çocuğu yanmıştı. Dışarıdan merhem, sargı bezi, ilaç getirttik. Ben doktorum. Daha sonra örgütten kaçanlar yanıma geldi. İş bulduk. Örgüttekiler, dışarıdakileri ajan olarak sayarlar. DHKP/C ile cezaevi dışında bir temasım yok'' diye konuştu.

Başka bir soru üzerine de Çapan, çok iftiraya uğradığını dile getirerek, ''En çok da soldan iftiraya uğradım. Bir gün MİT, bir gün CIA ajanı oldum'' dedi.

Üye hakim Hasan Hüseyin Özese'nin, ''Mustafa Balbay'ı tanır mısınız? Ne gibi ilişkiniz vardır?'' sorusuna Çapan, ''Bir sefer evime geldi. Bir sefer de Ankara'da yemek yedik. 4-5 defa telefonla görüştük'' yanıtını verdi.

Özese'nin, ''Siz, Yenigün'den hisse satın alınca rahatsız olanlar olmuş'' demesi üzerine Çapan, ''Paramızla rezil olmuşuz. Hem CHP hem askeriye, vatan-millet rahatsız olmuş. Cumhuriyet bizim için prestijdir. Cumhuriyet gazetesinin fikirlerine katılmıyorum. Eksiğine, gediğine rağmen bu ülke için yaşaması lazım'' görüşünü dile getirdi.

-''SELÇUK, BENİM İÇİN AYDINLANMA ODAĞIDIR''-

Gürbüz Çapan, Özese'nin ''İlhan Selçuk'la ilişkinizi açıklayabilir misiniz? İlhan Selçuk'a yapacağınız işlerle ilgili danışır mıydınız?'' sorusuna da İlhan Selçuk'u tanıdığını ve hayranı olduğunu ifade ederek, ''Selçuk'u, belediye başkanı olunca tanıdım. Selçuk'la fikir tartışması yapmayız. Selçuk'a ne danışacağım. Selçuk, siyasetten de ticaretten de anlamaz. İlhan Selçuk, benim için aydınlanma odağıdır. Bir suç odağı değildir'' şeklinde konuştu.

Hakim Özese'nin, ''Mağdurum diyorsunuz. Ne konuda mağdursunuz? Açıklar mısınız?'' demesi üzerine Çapan, ''Burada ne arıyorum? Ne işim var benim burada? Bu mağduriyet sayılmıyor mu? Benim dosyamı okuyun, diye yalvardım'' dedi.

Özese'nin, sorularının bittiğini söylemesi üzere, Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, Çapan'ın çapraz sorgusunu bitirerek, savunmasını yapmaları için avukatlarına söz verdi.

Bu arada, tahliye olan tutuksuz sanık eski İstanbul Organize İşlerle Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan ile Adnan Bulut da duruşmaya katıldı.

Etiketler :