Yamanlar Amerika'da altın bırakmadı!

Yamanlar Amerika'da altın bırakmadı!

Kendi alanında dünyanın en prestijli yarışması sayılan AMC-8'e, bu yıl dünya genelinde 86 ülkeden 15 binin üzerinde ilköğretim öğrencisi katıldı.

Özel Yamanlar Okulları, 25. Uluslararası İlköğretim Matematik Olimpiyatı (AMC-8)'nda 12 altın, 12 gümüş ve 7 bronz madalya kazandı. Olimpiyat, ABD Matematik Birliği tarafından Nebraska Üniversitesi'nde düzenlendi.

Kendi alanında dünyanın en prestijli yarışması sayılan AMC-8'e, bu yıl dünya genelinde 86 ülkeden 15 binin üzerinde ilköğretim öğrencisi katıldı. Türkiye'den katılanlar arasında bulunan İzmir Özel Yamanlar Eğitim Kurumları'na bağlı altı ilköğretim okulu, toplam 12 altın madalya kazanarak ülkenin gururu oldu. Ayrıca 12 gümüş ve 7 bronzla birlikte toplam 31 madalya alarak büyük bir başarıya imza attı. Yarışmada madalyalar Türkiye, Çin, ABD, Kanada, Rusya, Hong Kong, Filipinler, Singapur, Kore ve Tayvan arasında paylaşıldı.

Öğrencilerinin dünya bilim olimpiyatlarında altın madalyalar kazanmasının Türk milleti adına gurur verici olduğunu söyleyen Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, "Okulumuz, bugüne kadar uluslararası bilim olimpiyatlarında 159 taneyle ülkemize en çok madalya kazandıran okuldur. Türkiye için dünyayla yarışıyoruz." dedi.

Etiketler :