Yangında ölenler için baş sağlığı diledi.

Yangında ölenler için baş sağlığı diledi.

Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas,İsrail'de söndürme çalışmaları devam eden yangınlardan dolayı ülkenin Başbakanı Netanyahu'ya yangında ölenler için baş sağlığı diledi. Sonrasında ise bombayı patlattı

 

Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas,İsrail'de söndürme çalışmaları halen devam eden yangınlardan dolayı ülkenin Başbakanı Benjamin Netanyahu'yu aradı ve yangında ölenler için baş sağlığı diledi. Ancak daha sonra, Ortadoğu barış görüşmelerini derinden sarsabilecek bir açıklama yaptı: "Filistin yönetimini feshedebilirim"

Abbas,tam olarak var olmayan bir idarenin başkanı olarak kalmayı kabul edemeyeceğini vurguladı ve "Bu durum kabul edilebilir bir  durum değil" dedi.

Cuma günü bir televizyon kanalına demeç veren Abbas, ABD'nin arabulucuk yaptığı İsrail-Filistin barış görüşmelerinin başarısız olması durumunda, dünyanın Filistin Yönetimi'nin tanımayacağını ve bu durumda da Filistin Yönetimi'ni feshetmek zorunda kalabileceği uyarısında bulundu.

İran'a ait Press TV kanalının internet sitesinde yayımlanan habere göre, Abbas, İsrail önümüzdeki üç ay içinde Batı Şeria'daki yerleşimlerin inşaatını durdurmazsa, ABD ve Birleşmiş Milletler'den Filistin Yönetimi'ni tanımalarını isteyeceğini söyledi.

Filistin Yönetimi, Filistin Kurtuluş Örgütü ile İsrail hükümeti  arasındaki Oslo anlaşmasına göre, Yaser Arafat tarafından Batı Şeria ve Gazze  Şeridi'nde geçici bir idare olarak 1994 yılında kurulmuştu. Anlaşmaya göre, Filistin Özerk Yönetimi'ne, nihai statü müzakerelerine geçilinceye kadar olmak üzere, 5 yıllık bir süre biçilmişti.

Kuruluşundan bu yana 15 yıldan fazla süre geçmesine rağmen, bu süre  içinde İsrail ile Filistinliler arasında nihai statü görüşmelerine bir türlü  geçilemedi.
 


 

hürriyet

Etiketler :